DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN diskutēs par aktuālajiem ekonomikas un finanšu jautājumiem ES

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 9. līdz 10. oktobrim Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne un viņas vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Luksemburgā.

Eirogrupas laikā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus, kā arī izvērtēt paveikto attiecībā uz Portugāles pēc-programmas uzraudzību. Tāpat plānots gatavoties citām starptautiskām sanāksmēm, vērtējot eiro valūtas maiņas kursa attīstību, diskutēt par izaugsmi un nodarbinātību, vērtējot darbaspēka nodokļu samazinājuma finansēšanu, bet sanāksmes noslēgumā pārrunāt Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) lomu Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) padziļināšanas ietvaros.

Savukārt ECOFIN diskutēs par galīgo PVN sistēmu, kur Eiropas Komisija prezentēs šī gada oktobrī klajā nākušo priekšlikumu par galīgās PVN sistēmas izveidi pārrobežu tirdzniecībā. EK priekšlikuma ietvaros ir plānots principu par PVN piemērošanu preču piegādei un pakalpojumu sniegšanai izcelsmes dalībvalstī aizstāt ar principu par PVN piemērošanu preču galamērķa dalībvalstī.

ECOFIN ietvaros plānota arī viedokļu apmaiņa par gūto pieredzi, galvenajiem izaicinājumiem Eiropas semestra 2017 ietvaros, kā arī turpmāku tā pilnveidošanu. Kopumā tiek secināts, ka Eiropas semestra process turpina uzlaboties, un Eiropas Komisijas (EK) ieviestā liela apjoma analītiskās informācijas pieejamība dalībvalstīm pirms tās oficiālas publicēšanas, ir sekmējusi biežāku un arī kvalitatīvāku informācijas apmaiņu, kā arī kopējo izpratni par risināmajiem izaicinājumiem.

Paredzēts apstiprināt arī Padomes secinājumus par finansējumu klimata pārmaiņu jomā. ES dalībvalstis apliecina savu atbalstu Parīzes nolīguma ieviešanai un atkārtoti uzsver Parīzes nolīgumā minēto transformācijas mērķi – finanšu plūsmas pieskaņot izvēlētajam ceļam uz mazākām siltumnīcefekta gāzu emisijām un klimatnoturīgu attīstību.

EK informēs arī par 2017.gada 21.septembrī pieņemto paziņojumu par godīgu un efektīvu nodokļu sistēmu ES digitālā vienotā tirgus jomā. Tāpat arī Igaunijas prezidentūra informēs par š.g. 29.septembrī Tallinā notikušo Samitu, kas tika veltīts digitālajiem problēmjautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI