06. oktobrī, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā starptautiskā konferencē diskutēs par trauksmes celšanas veicināšanu un trauksmes cēlēju aizsardzību

Saeimā pirmdien, 9.oktobrī, norisināsies starptautiska konference “Trauksmes celšanas veicināšana un trauksmes cēlēju aizsardzība”.

Konference rīkota, lai uzklausītu ekspertu viedokļus un veicinātu diskusiju par trauksmes celšanas (ziņošanas) mehānismiem, tostarp trauksmes cēlēju aizsardzību, kā arī labās prakses apmaiņu, sniedzot atbalstu aizsāktajam darbam vienota tiesiskā ietvara – Trauksmes cēlēju aizsardzības likuma - izstrādē.

Pasākuma atklāšanā dalībniekus uzrunās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume un Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa.

Konferencē plānotas trīs sesijas, kurās diskutēs par trauksmes celšanu kompetentajām iestādēm un trauksmes cēlēju ziņojumu izskatīšanu, iekšējiem trauksmes celšanas mehānismiem, kā arī par efektīvu trauksmes cēlēju aizsardzību.

Sesiju darbā piedalīsies virkne ekspertu no Latvijas, Lietuvas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Nīderlandes, Īrijas un Francijas, kā arī pārstāvji no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD). Tāpat pasākumā aicināti piedalīties pašvaldību, nevalstisko organizāciju un uzņēmējdarbības vides pārstāvji.

Pasākumu organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, Valsts kanceleja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Valsts administrācijas skola

Konference pirmdien, 9.oktobrī, notiks Saeimas ēkas Jēkaba ielā 6/8 Baltiešu zālē, un tā sāksies pulksten 9.00.

Diskusija Saeimā norisināsies starptautiskās konferences "Ceļā uz atklātību, atbildību un labāku pārvaldību: trauksmes celšanas veicināšana, cīņa pret korupciju, nākotnes perspektīvas" ietvaros, kas no 9. līdz 11.oktobrim notiks Rīgā.