DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Notiks CVK un LU konference „Latvijas parlamentārismam 95: izaicinājumi vēlēšanu komisijām vakar, šodien, rīt”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atzīmējot Latvijas vēlēšanu komisiju izveidošanas un Saeimas vēlēšanu 95. gadadienu, rīt, 6. oktobrī, Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) un LU konference „Latvijas parlamentārismam 95: izaicinājumi vēlēšanu komisijām vakar, šodien, rīt”.

Konferencē savās pārdomās un zināšanās par dažādiem parlamentārisma un vēlēšanu aspektiem dalīsies Dainis Īvāns, kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs, politologi, LU profesori Ivars Ījabs, Visvaldis Valtenbergs un Ilze Balcere, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. 

Konferencē tiks aplūkotas tādas tēmas kā "Parlamentārisms – ceļš uz tautvaldību", "Ko gaidām no deputātiem? Pārstāvniecības izpratne Latvijas vēlēšanu sistēmā", "Internets un vēlēšanas: nozīmīgākie izaicinājumi", "Populisma izpratne un loma Latvijas politikā. Populisms, populistiskās partijas un tautas griba", "No gadsimtu mijas Latvijas simtgadei pretim: kā rēķināta tautas griba".

Konferencē paredzēta arī ekspertu diskusija "Vēlēšanu pieredze Latvijā, simtgadi sagaidot, un nākotnes izaicinājumā". Šajā diskusijā piedalīsies bijušais Saeimas priekšsēdētājs Alfrēds Čepānis, bijusī Saeimas priekšsēdētāja un Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse, politologs, Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, juriste un vēlēšanu tiesību eksperte Inese Nikuļceva, Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova un politologs Filips Rajevskis.  Diskusiju vadīs Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs, LU profesors Ringolds Balodis. 

Visiem interesentiem konferenci un diskusiju būs iespējams vērot arī tiešraidē Latvijas Universitātes portālā http://www.lu.lv/tiesraide/2/nc/

Konferences darba kārtību lūdzu skatīt pielikumā. Konferences atklāšana – plkst.13.30.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI