DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Notiks seminārs par vadlīnijām augļu un dārzeņu konservu ražotājiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrija sadarbībā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR, Pārtikas veterināro dienestu un Dārzkopības institūtu pabeigusi darbu projektā “Augļu un dārzeņu konservu ražošana. Konservēšanas alternatīvās metodes”.

Projekta īstenotāji 2017.gada 10.oktobrī aicina uz semināru, kurā informēs par jaunajām vadlīnijām un projekta rezultātiem. Seminārs notiks Zemkopības ministrijas telpās, Republikas laukumā 2, Rīgā, no plkst.10.00 līdz 13.00.

Semināram var pieteikties līdz 2017. gada 2. oktobrim pa e-pastu: bior@bior.lv, norādot vārdu, uzvārdu, pārstāvēto uzņēmumu un kontaktinformāciju, vai zvanot pa tālruni 67620526.

Projekta gaitā kopumā aptaujāti vairāk nekā 240 ražotāji. Anketēšanas rezultāti liecina, ka augļu un dārzeņu konservi (hermētiski slēgtā tarā), ko ražo uzņēmēji, galvenokārt ir ievārījumi (62%), sulas (60%), marinēti produkti (55%), dārzeņu salāti (40%) un kompoti (28%). Veicot konservu paraugu mikrobioloģiskās analīzes zinātniskajā institūtā "BIOR", ir iegūti rezultāti par ražotās produktu iespējamo piesārņojumu, par ko stāstīs seminārā.

Vadlīniju mērķis ir sniegt palīdzību ražotājiem mikrobioloģiski nekaitīgu, kvalitatīvu un daudzveidīga augu izcelsmes konservu klāsta ražošanā bez lieliem ieguldījumiem tehnoloģiju izstrādē un speciālu iekārtu iegādē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI