DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eiropas Valodu dienā suminās Eiropas Atzinības zīmes valodu apguvē laureātus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 26. septembrī, Latviešu valodas aģentūras rīkotajā Eiropas Valodu dienas seminārā “Emocijas valodā” apbalvojumus saņems Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) izsludinātā konkursa „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē” laureāti. Atzinības zīmi piešķir projektiem, kas, izmantojot novatoriskas un efektīvas mācību metodes un pieejas, sekmē svešvalodu apguvi skolās, augstskolās un mūžizglītībā.

Svinīgais pasākums notiks Birojnīcā, Rīgā, Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84 k-2 plkst. 10.00. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji ir laipni aicināti piedalīties!

Konkurss "Eiropas atzinības zīme valodu apguvē" ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas norisinās 30 Eiropas valstīs. Latvijā to jau devīto reizi organizē VIAA, lai veicinātu valodu mācīšanos un mācīšanu, jaunu metožu izstrādi un izmantošanu valodu apguvē, kā arī labas prakses piemēru popularizēšanu. Konkurss rosina apgūt svešvalodas visa mūža garumā, kā arī iepazīstina ar jaunām, oriģinālām, citās valstīs un valodās izmantotām svešvalodu apguves metodēm.

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, ko Latvijā jau trīspadsmito gadu plāno un organizē Latviešu valodas aģentūra kopā ar sadarbības partneriem. Katru gadu to atzīmē 26. septembrī, taču daudz un dažādu pasākumu Eiropā notiek gan pirms, gan pēc šī datuma. Latvijā Eiropas Valodu dienas pasākumi šogad notiek no 20. septembra līdz 30. oktobrim, bagātinot Eiropā sastopamo valodu apguves un lietošanas pieredzi, vienlaikus novērtējot un godinot latviešu valodu kā mūsu valsts valodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI