DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja Palangā tautiešus sveic Baltu vienības dienā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeimas kanceleja

Latviju un Lietuvu vieno ne vien baltu identitāte, bet arī nepieciešamība turēties cieši kopā. Šodienas sarežģītā pasaule mums vairāk nekā jebkad agrāk liek cieši sadarboties. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, uzrunājot klātesošos Baltu vienības dienas pasākumā sestdien, 23.septembrī, Palangā.
"Mēs turpinām senču aizsākto. Kopā esam stāvējuši vissmagākajos likteņa griežos, kopā cīnījušies par savu valstu neatkarību un atbalstījuši viens otru. Esam izmantojuši iespējas cieši sadarboties ar saviem draugiem − Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, Eiropas Savienību un NATO," Ināra Mūrniece sacīja klātesošajiem.

"Lai gan mēs arī konkurējam, un šobrīd darbs ar kopīgajiem Baltijas enerģētikas un transporta projektiem nesokas viegli, agri vai vēlu mēs vienmēr izvēlamies iet kopā," atzīmēja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka mūsu vienība un sadarbība var sakņoties tikai dziļā, patiesā ikviena baltieša pārliecībā, ka mums to vajag. "Es novēlu mums arī turpmāk atbalstīt vienam otru, sadarboties mūsu cilvēku labā. Turēt godā mūsu kopīgo – baltu – identitāti un kultūru, un mūsu valstu neatkarību. 

Baltu vienības dienas atklāšanas ceremonijā svinīgo uzrunu teica arī Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis).

Par godu Baltu vienības dienai Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs šodien piedalās Baltu vienības dienai veltītā svinīgajā gājienā, apmeklē izstādes, kas veltītas Baltu vienībai un neatkarīgu valstu − Latvijas un Lietuvas − veidotājiem, kā arī latviešu un lietuviešu skolēnu erudīcijas konkursa "Prātu kauja" laureātu apbalvošanas ceremoniju un baltu gastronomijas festivālu.

Baltu vienības diena iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. Kopš 2000.gada Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22.septembri − noteica par oficiālu un atzīmējamu atceres dienu. Pagājušajā gadā Baltu vienības dienas svinības notika Liepājā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI