22. septembrī, 2017
TĒMA: Izglītība

LU un Studentu padome rīko diskusiju “Kā palielināt Latvijas augstākās izglītības konkurētspēju mūsu valsts izaugsmes stiprināšanai?”

Latvijas Universitāte (LU) un LU Studentu padome (SP) 2017. gada 6. oktobrī plkst. 13.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā (Jelgavas iela 1) 109. telpā rīko diskusiju “Kā palielināt Latvijas augstākās izglītības konkurētspēju mūsu valsts izaugsmes stiprināšanai?”.

Diskusijas dalībnieki spriedīs par aktuālām tēmām, kas ir saistītas ar studiju izvēles ietekmējošiem faktoriem, ar augstākās izglītības finansēšanas modeļa pilnveidošanu, ar valsts un privāto augstskolu darbības kopīgiem virzieniem un būtiskām atšķirībām, kā arī tiks analizēts STEM un sociālo un humanitāro zinātņu ekosistēmas analītiskais apraksts.

Pasākuma ievadprezentācijas sniegs Rīgas Stradiņa universitātes Pedagoģiskās izaugsmes centra Mācīšanas un mācīšanās projektu vadītāja Inguna Zariņa, Ekonomikas ministrijas vecākais eksperts Reinis Lasmanis, Rīgas Stradiņa universitātes senatore Evija Kaminska un Latvijas Universitātes Studiju departamenta direktore Jūlija Stare.

Diskusijā ir aicināti piedalīsies Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, Latvijas Universitātes profesors, projekta "Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji" vadītājs Mārcis Auziņš, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece Agrita Kiopa, Valsts Izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, Finanšu ministrijas ES fondu lietu departamenta direktors, Latvijas Universitātes Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis, Latvijas Studentu apvienības prezidente Maira Belova, Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētāja Signe Skutele, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Augstākās izglītības padomē Arkādijs Zvaigzne, Rīgas Tehniskās Universitātes Studentu padomes priekšsēdētājs Kristens Račevskis, Rīgas Stradiņa Universitātes Studentu padomes priekšsēdētāja Natālija Šilova, Rīgas Ekonomikas augstskolas Studentu padomes priekšsēdētājs Dainis Bass, Ventspils Augstskolas Studentu padomes priekšsēdētājs Normunds Rutka, RISEBA Studentu padomes pārstāve Enija Rudzīte, Jauno zinātnieku apvienības vadītāja Ieva Krūmiņa, kā arī vairāki citi akadēmisko un zinātniski pētniecisko institūciju pārstāvji. Pasākums tiek rīkots kā iesildīšanās debate foruma cikla "Latvijas formula 2050". Attīstības scenāriji" pirmajam forumam "Latvijas iekšējie faktori", kas notiks 2017. gada 20. oktobrī Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā.

Diskusijas "Kā palielināt Latvijas augstākās izglītības konkurētspēju mūsu valsts izaugsmes stiprināšanai?" dalībnieku galvenie secinājumi un rekomendācijas tiks prezentētas pirmajā forumā "Latvijas attīstības iekšējie faktori".

Diskusijā aicināti piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.