DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs aicina Meksiku uz ciešāku sadarbību ekonomikā un izglītībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 72. sesijas ietvaros, 21. septembrī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ņujorkā tikās ar Meksikas ārlietu ministru Luisu Videgaraju Kaso (Luis Videgaray Caso), lai pārrunātu divpusējās attiecības, tostarp abu valstu politisko dialogu, ekonomiskās attiecības un sadarbību izglītības un zinātnes jomās.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs Meksikas ārlietu ministram Latvijas vārdā izteica līdzjūtību un pauda solidaritāti ar Meksikas tautu saistībā ar postošajām sekām, ko izraisījusi š.g. 18. septembrī notikusī zemestrīce galvaspilsētas Mehiko tuvumā.

E. Rinkēvičs pauda Latvijas interesi ar Meksiku veicināt ciešāku sadarbību divpusēji, reģionālos un daudzpusējos formātos un uzturēt aktīvāku un regulārāku politisko dialogu.

Ministrs vērsa uzmanību uz apstākli, ka Meksika ir viens no Latvijai būtiskākajiem ekonomiskās sadarbības partneriem Latīņamerikā, īpaši informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, pārtikas pārstrādes, farmācijas, transporta un loģistikas jomās. "Novērtējam Meksikas uzņēmuma CEMEX investīcijas un darbību Latvijā, kas ir labs pamats, lai arī citas Meksikas kompānijas apsvērtu ienākšanu Latvijas tirgū," sacīja E. Rinkēvičs.

Amatpersonas pārrunāja arī sadarbību izglītības un zinātnes jomās, jo, piemēram, 2016. gadā Latvijā ir studējuši 43 studenti no Meksikas (42 no tiem Rīgas Tehniskajā universitātē). "Latvijas augstskolas ir ieinteresētas veicināt plašāku studentu un mācībspēku apmaiņu un sadarboties Erasmus+ programmas ietvaros," akcentēja E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI