DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs piedalās konferencē Lisabonā par ilgākas dzīves potenciāla īstenošanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrs Jānis Reirs 21. un 22. septembrī Lisabonā piedalās ES ministru konferencē par ilgākas dzīves potenciāla īstenošanu. Konferencē norisināsies diskusijas par to, lai atzītu gados vecāko cilvēku potenciālu, sekmētu ilgāku darba dzīvi un spēju strādāt un nodrošinātu cienīgu novecošanos.

"Pēdējos gados mēs esam veikuši būtiskus pasākumus politikas veidošanā, lai pievērstu uzmanību gados vecāku cilvēku potenciālam. 2016. gadā valdība apstiprināja aktīvās novecošanās stratēģiju ilgākam un labākam darba mūžam, kas tika izstrādāta starptautiskā projektā, kurā mēs guvām pieredzi un labas prakses piemērus no citām valstīm. Šī stratēģija ir pirmais politikas dokuments mūsu valstī, kura mērķis ir risināt jautājumus, ar kuriem gados vecāki cilvēki saskaras darba tirgū", skaidro ministrs Jānis Reirs.

Pašreizējās demogrāfiskās tendences Latvijā liecina par sabiedrības novecošanos un iedzīvotāju skaita samazināšanos, īpaši darbspējas vecumā, kā rezultātā samazinās darbspējīgo iedzīvotāju īpatsvars un rodas jauni izaicinājumi ekonomiskās izaugsmes un ilgtspējīgas sociālās politikas nodrošināšanai. Lai mazinātu sabiedrības novecošanās radītos negatīvos aspektus, nepieciešams rast Latvijas situācijai atbilstošus risinājumus ilgākam un labākam darba mūžam.

Konferencē piedalās ministri, ANO Eiropas Ekonomiskā komisijas (UNECE) pārstāvji, eksperti, pētnieki, praktiķi, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī citas starptautiskās organizācijas. Ar šo konferenci tiek noslēgts trešais Madrides starptautiskā rīcības plāna novecošanās jautājumos īstenošanas (2012-2017) posms. Ministru konferenci par novecošanos organizē UNECE sadarbībā ar Portugāles valdību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI