viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Ozoliņš: tranzīta un loģistikas nozarē strādājošiem savstarpēji ir daudz aktīvāk jākomunicē

Latvijas Dzelzceļš
20.09.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Loģistikas padomes sēdē, trešdien, 20.septembrī, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, padomes priekšsēdētājs Kaspars Ozoliņš uzsvēra: “Savstarpēja komunikācija un informācijas ciešāka apmaiņa starp nozarē strādājošajiem, ir nepieciešamie priekšnosacījumi Latvijas tranzīta stiprināšanā.”

Loģistikas padomē izskatīts jautājums par situāciju tranzīta un loģistikas nozarē, prognozēm un priekšlikumiem konkurētspējas stiprināšanai. Padomes locekļi (Latvijas pasts, starptautiskā lidosta "Rīga", Ventspils Brīvosta, Tranzītbiznesa asociācija, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, Latvijas Auto, biedrība "Baltijas Asociācija – transports un loģistika", Rīgas Brīvosta, "LDz Loģistika") sniedza svarīgāko informāciju par aktuālo situāciju uzņēmumos, darbu un plānoto jaunu kravu piesaistē, kā arī problēmu jautājumiem, ārējo ietekmi, prognozēm. Svarīgi ir rēķināties ar tendenci, ka Krievijas kravas, galvenokārt ogles un naftas produktiem ir tendence mazināties. Tas arvien vairāk liek uzņēmējiem koncentrēt spēkus uz alternatīviem kravu segmentiem un jauniem tirgiem. Starptautisko autopārvadājumu jomā pieaug ierobežojumi Eiropas Savienības tirgū un svarīgi risināt autovadītāju trūkuma problēmas. Tika atzīmēts, ka ir virkne pozitīvas tendences konteinerkravu un ro-ro kravu pieaugumam ostās, kā arī attīstās kravu pārvadājumi aviācijā un e-komercijas kravu pieaugums tranzītā Latvijas pastā.

Ozoliņš norādīja, ka darbu Latvijas vēstniecībās Krievijā un Kazahstānā ir uzsākuši Satiksmes ministrijas atašeji, un aicināja nozarē strādājošos aktīvai savstarpējai komunikācijai ar tiem, lai nodrošinātu efektīvu un mērķtiecīgu sadarbību ar Krievijas un Kazahstānas uzņēmējiem iespējamu jaunu kravu piesaistei. Tāpat tika uzsvērts ministrijas padomnieka Ķīnā aktīvais darbs gada garumā, kas sekmējis gan politiska līmeņa, gan uzņēmēju savstarpēju tikšanos, lai veidotu sadarbības iespējas visdažādākajos segmentos. Arī Latvijas dzelzceļš Baltkrievijā darbojas pārstāvniecība, kuras potenciālu nozares uzņēmēji tiek aicināti aktīvi izmantot, jo Baltkrievija ir būtisks tranzīta nozares sadarbības partneris, un pastāv visi priekšnosacījumi to vēl vairāk attīstīt.

Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups padomes locekļus informēja par notikušajiem un plānotajiem starptautiskajiem pasākumiem 2017.gadā un aktualitātēm. "Kopš iepriekšējās Loģistikas padomes sēdes notikušas nozīmīgas dažāda līmeņa starptautiskās aktivitātes, gan politiskajā, gan uzņēmēju līmenī - dalība forumos, izstādēs, tieši tikpat piesātināti būs gada pēdējie mēneši, kuru laikā Latvija prezentēs valsts tranzīta koridora iespējas, vienlaikus vēl aktīvāk iesaistot nozares uzņēmumus," norādīja Maldups.

"Baltijas asociācija - transports un loģistika" valdes priekšsēdētāja Inga Antāne informēja par biedrības sagatavoto tranzīta nozares atbalsta rīcības plānu valdībai ar konkrētiem uzdevumiem un termiņiem.  Padome informāciju pieņēma zināšanai, vienlaikus padomes locekļi tika aicināti iepazīties ar plāna saturu, uzdevumiem, un sniegt savus komentārus par to.

LDz Loģistika valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis sniedza aktuālāko informāciju par paveikto un plānoto  konteinervilcienu organizēšanā, gan no Ķīnas, gan arī citiem tirgiem.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI