DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Gruzijā notiks Latvijas konsulāro amatpersonu mācības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21. un 22. septembrī Tbilisi, Gruzijā, norisināsies Latvijas konsulāro amatpersonu reģionālās mācības vīzu izsniegšanas jautājumos. Sadarbībā ar Iekšlietu ministriju tās tiek organizētas kā Eiropas Komisijas projekta “Konsulāro amatpersonu reģionālo apmācību nodrošināšana par ES vienoto vīzu izsniegšanas politiku, atbilstoši Eiropas Vīzu kodeksa prasībām” pirmais posms triju gadu ciklā.

Mācības pulcēs Latvijas konsulārās amatpersonas no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Gruzijas, Indijas, Ķīnas, Turcijas, Lielbritānijas, Izraēlas, Japānas, Ēģiptes, ASV un Kanādas – valstīm, kurās Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības izsniedz īstermiņa vīzas ieceļošanai Šengenas zonā.

Salīdzinot ar 2015. gadu un 2016. gadu, Latvijas pārstāvniecībās šogad izsniegto vīzu skaits pastāvīgi pieaug. Vienlaikus līdz ar mainīgo drošības situāciju pasaulē palielinās drošības un nelegālās imigrācijas riski, ar ko nākas saskarties vīzu izsniedzējiem. Tādēļ mācību programmā vīzu pietiekumu izskatīšanas un Šengenas ārējās robežas šķērsošanas jautājumu drošības aspektiem tiks veltīta īpaša uzmanība. Plānots pievērsties arī Eiropas Savienības un Igaunijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm migrācijas politikas jomā, Latvijas migrācijas politikas aktuālajiem jautājumiem, kā arī praktiskā darba optimizēšanai, strādājot ar vīzu jautājumiem pārstāvniecībās.

Mācībās piedalīsies eksperti no Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta, Eiropas Savienības delegācijas Gruzijā, Latvijas Valsts robežsardzes, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Datu valsts inspekcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI