DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks svinīgā karavīru pavadīšanas ceremonija uz starptautiskajām operācijām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 21. septembrī, plkst. 14.00 Aizsardzības ministrijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tiksies ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus ES Apmācības misijā Mali un ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA”.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no Aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera saņems ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Rotācijas kārtā dalībai ES Apmācības misijā Mali tiek nosūtīti trīs karavīri, savukārt ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali – viens karavīrs.

ES Apmācības misija Mali paredzēta, lai uzlabotu Mali bruņoto spēku militārās spējas, tādējādi sniedzot tiem iespēju civilo iestāžu pakļautībā atjaunot valsts teritoriālo integritāti. Misijas karavīri neiesaistās kaujas operācijās.

Savukārt ANO vadītajai operācijai Mali ir centrālā loma situācijas stabilizēšanā valstī. Līdz ar atbalstu šai operācijai tiek stiprinātas ANO pozīcijas Mali un reģionā kopumā, lai nodrošinātu mieru, īstenotu samierināšanas procesu, aizsargātu civiliedzīvotājus un veicinātu cilvēktiesību ievērošanu, kā arī novērstu krīzes eskalāciju kaimiņvalstīs.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī NATO apmācības operācijā "Resolute Support" Afganistānā, ES pretpirātisma operācijā "ATALANTA", pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā "Eunavfor Med" militārajā operācijā "Sophia", kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI