DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pēdējā iespējā aplūkot nerakstīto ceļu satiksmes likumu izstādi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pēc septiņiem jau notikušiem Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) kampaņas “Par labām attiecībām” ceļojošo izstāžu izbraukumiem vairākās Latvijas pilsētās, kampaņas reģionālā tūre tiks noslēgta Jelgavā. Kā atzinuši izstādi jau redzējušie satiksmes dalībnieki –tā mudina paškritiski izvērtēt savus braukšanas ieradumus, kļūdas un ievērot cieņpilnu savstarpējo attiecību ievērošanu uz ceļa.

Lai gan visbiežāk puse no aptaujātajiem autovadītājiem pēc ceļu satiksmes negadījuma atzīstas, ka viņiem nav bijusi 100% uzmanība ceļu satiksmē, vairums no negadījumā cietušajiem vaino ceļu infrastruktūru vai laika apstākļus, taču ne savu pārgalvību vai neuzmanību. Tāpēc, lai skaidrotu un atgādinātu nerakstītos likumus, ikviens tiek aicināts pievienoties ceturtdien, 21. septembrī Jelgavas DUS Circle K, Brīvības bulvārī 1. Izstāde tiks atklāta plkst. 12.00, kur līdz vakaram ikviens interesents varēs aplūkot un izvērtēt asprātīgās nerakstīto ceļu satiksmes likumu vizualizācijas. Pasākumu vadīs pieredzējušais improvizācijas teātra dalībnieks Mārtiņš Kozlovskis, pie kura arī varēs veikt grēksūdzi – katrs varēs atzīties, kurš no nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem ikdienā visbiežāk tiek pārkāpts un kurš no likumiem katram no mums šķiet būtiskākais.

"Esam priecīgi par sadarbību ar CSDD un ceļojošās izstādes izbraukumiem mūsu degvielas uzpildes stacijās. Nenoliedzami kampaņa un nerakstīto likumu vizualizācijas ir pievērsušas  satiksmes dalībnieku uzmanību savai braukšanas kultūrai.  Arī mums, Circle K, ir būtiski noskaidrot, kas, pēc sabiedrības domām, ir lielākais šķērslis labām attiecībām uz ceļa," uzsver Circle K Mārketinga un komunikācijas vadītāja Kristīne Lazdiņa.

Kampaņas nerakstīto ceļu satiksmes likumu vietnē www.nerakstitie.lv joprojām ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts iepazīties ar nerakstīto likumu topu un Latvijas sabiedrības priekšlikumiem citiem svarīgiem nerakstītajiem likumiem ceļu satiksmē.

Ceļu satiksmes kultūras kampaņu "Par labām attiecībām" organizē CSDD, un to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO un Latvijā lielākais degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums Circle K. Kampaņas oficiālais informatīvais partneris – mediju portāls DELFI..

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI