DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes Dabas mājai veltīta īpaša pastmarka

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Pasts izdevis Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Dabas mājai veltītu pastmarku un aploksni. Pastmarkas zīmogošanas svinīgais pasākums notiks 28. septembrī, LU 98. gadadienā, plkst. 11.30 LU Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19.

Pastmarkā attēlota Dabas māja, un tā ir septītā sērijā "Latvijas arhitektūra". Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,39, un tā izdota 150 tūkstošu eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Abu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

LU dzimšanas diena pastmarkas pirmās dienas zīmogošanai izvēlēta apzināti, uzsver LU rektors Indriķis Muižnieks. "Pastmarka ir formā mazs, bet pēc savas nozīmes ļoti simbolisks veltījums jaunajai attīstībai, ko Dabas māja Universitātes ceļā iezīmē. Dabas māja noteikti ir pelnījusi tikt atzīmēta - ēka guvusi lielu atsaucību un interesi gan no mūsu studentu un pasniedzēju, gan dažādu citu interesentu puses. Dabas mājā katru dienu notiek ekskursijas, notiek konferences un sanāksmes. Cilvēki atzīst šīs vides pozitīvo atmosfēru un vēlas tur strādāt," pārliecināts ir I. Muižnieks.

Dabas māju starp citiem arhitektūras objektiem izvēlējās vairāku iemeslu dēļ. "Pērn ēka ieguvusi vairākus arhitektūras apbalvojumus, piemēram, Gada balvu Rīgas arhitektūrā un titulu gada labākais arhitektūras darbs  sabiedrības vērtējumā. Vienas pastmarkas izdošanai ir ap simts priekšlikumu, bet izvēlas tikai pašus labākos un interesantākos, tāpēc tas ir īpašs notikums" stāsta Latvijas Filatēlistu savienības viceprezidents Egils Plūme.

Šajā dienā ikvienam būs iespēja jauno pastmarku un aploksni gan iegūt savā īpašumā, gan nosūtīt izvēlētam adresātam. To varēs izdarīt LU Dabas mājā (Jelgavas ielā 1 Rīgā), kur visu dienu darbosies mobilais pasta birojs. Zīmogs, ar ko apzīmogos pastmarku, būs unikāls, pieejams tikai šajā dienā un liecinās par svinīgo notikumu.

LU Akadēmiskā centra Dabas māja ir pirmā augstākās izglītības iestādes ēka, kas kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pilnībā uzcelta no jauna, un ir viens no modernākajiem izglītības un zinātnes centriem Eiropā.

Ēkas ideju izstrādāja un autoruzraudzību veica arhitektu birojs Sestais Stils, bet būvniecību īstenoja pilnsabiedrība LNK Industries Group. Dabas mājai ir septiņi stāvi, kuros izvietotas modernas auditorijas, laboratorijas, darba un semināru telpas, kā arī bibliotēka, bet ēkas augšstāvā atrodas īpaša zinātniskā siltumnīca.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI