Otrdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Valsts prezidents: uzticami un stipri partneri ļaus Latvijā radītām inovatīvajām idejām un jaunajiem produktiem sasniegt patērētājus starptautiskos tirgos

Valsts prezidenta kanceleja
20.09.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

“Latvija apzinās IKT jomas sniegtās iespējas mūsu valsts izaugsmes veicināšanā, tāpēc šīs jomas attīstībai plānojam ieguldīt vēl vairāk nekā 640 miljonus EUR publiskā un privātā finansējumā. Jau šobrīd Latvija ir starp pasaules līderiem IKT infrastruktūras pieejamībā un kvalitātē. Lai visaptveroši izmantotu digitalizācijas sniegtās priekšrocības mūsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, mums nepieciešami uzticami un stipri partneri, kas sniegtu atbalstu mūsu inovatīvajām idejām un jaunajiem produktiem, ļaujot sasniegt patērētājus ārpus mūsu valsts robežām,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2017. gada 19. septembrī Ņujorkā, ASV, tiekoties ar Microsoft korporācijas viceprezidenti Toniju Tounsu-Vaitliju (Ms Toni Townes-Whitley).

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijai kopā ar Microsoft ir vienots redzējums par uzticamu un drošu vidi datos balstītām investīcijām. To apliecina pagājušā gada nogalē parakstītais sadarbības memorands. Savukārt vizītes laikā Ņujorkā noslēgtais līgums par sadarbību Microsoft Publiskā sektora drošības programmas ietvaros veicinās Microsoft un valdības ekspertu sadarbību informācijas un materiālu apmaiņai par drošības apdraudējumiem, ļaunprogrammatūrām un citos drošības jautājumos, kas saistīti ar Microsoft produktiem un pakalpojumiem.

"Šī sadarbība stiprinās mūsu valsts kiberdrošības spējas, kā arī vairos publiskās sektora un visas sabiedrības drošību," atzīmē Valsts prezidents.

"Latvijas mērķis ir nākotnē kļūt par datos balstītu sabiedrību un nostiprināties starp viedo tehnoloģiju līderiem pasaulē. Līdz šim paveiktais, padarot pieejamus valsts iestāžu rīcībā esošos datus un, ļaujot tos izmantot komerciāliem nolūkiem, ir plats solis šī mērķa sasniegšanas virzienā", atzīst Raimonds Vējonis.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI