DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs tiekas ar Amerikas ebreju organizācijas pārstāvjiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
19. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ņujorkā tikās ar Amerikas ebreju organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas un ASV attiecības, transatlantisko sadarbību, Latvijas un Izraēlas attiecības un starptautisko attiecību aktuālos jautājumus - Lielbritānijas izstāšanās procesu no Eiropas Savienības jeb Brexit un situāciju Tuvajos Austrumos.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Amerikas ebreju organizāciju līdzšinējo politisko atbalstu un solidaritāti  ar Latviju​ neatkarības atjaunošanā un valsts turpmākā attīstībā, sekmējot Latvijas un ASV sadarbību un Latvijas pievienošanos NATO, kā arī īpaši akcentējot ASV atbalstu un iesaisti Baltijas valstu drošībā un aizsardzībā.

E.Rinkēvičs apliecināja, ka starp Latviju un Izraēlu izveidojušās draudzīgas attiecības un tiek uzturēts regulārs politiskais dialogs, kas tiks padziļināts un attīstīts. Tikšanās laikā tika apspriests restitūcijas jautājums.

Sarunā piedalījās Amerikas ebreju organizācijas no B’nai B’rith International, World Jewish Congress, National Coalition Supporting Eurasian Jewry, Anti-Defamation League, Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations un Pasaules Ebreju restitūcijas organizācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI