DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas un Ungārijas prezidenti pārrunā ES nākotni un sadarbību reģiona drošībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas un Ungārijas starpā ir izveidojies aktīvs un regulārs politiskais dialogs, kas ir ļoti svarīgs sadarbībai drošības jomā, kā arī turpinot diskusiju par Eiropas Savienības nākotni, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, otrdien 19. septembrī tiekoties ar Ungārijas prezidentu Jānošu Āderu. Tikšanās notika Valsts prezidenta ASV vizītes laikā, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) galvenajā mītnē Ņujorkā.

Valsts prezidents norādīja, ka Latvija aktīvi iesaistās diskusijās par ES nākotni, jo vēlas būt daļa no Eiropas kodola. "Latvijas interesēs ir attīstīt ES projektu, balstoties uz jau sasniegto. Valstīm, kas vēlas darīt vairāk, jādod iespēja veidot ciešāku sadarbību. Svarīgi, ka šāda sadarbība ir atvērta visām dalībvalstīm," teica Raimonds Vējonis.

Prezidenti pārrunāja klimata pārmaiņu postošo ietekmi, nepieciešamību turpināt ieviest Parīzes vienošanos, kā arī labāku koordināciju starp valstīm, kas apsaimnieko kopīgus jūru un upju ūdens resursus.

Sarunā ar Ungārijas prezidentu tika apspriesti drošības jautājumi un abu valstu sadarbība NATO Alianses ietvaros. Valsts prezidents pateicās Ungārijai par tās ieguldījumu Latvijas drošībā, iesaistoties NATO vadītajā Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā. Valsts prezidents arī norādīja, ka Latvija rūpīgi seko līdzi Krievijas militārajām mācībām ZAPAD 2017, kas notiek pie Baltijas valstu robežām.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI