DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Prezentēs jaunākos Latvijā radītos militāro inovāciju prototipus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 21. septembrī, plkst. 11.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies jaunāko Latvijā radīto militāro inovāciju prototipu prezentācijā.

Uzņēmums "Latvijas Mobilais Telefons" sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Rīgas Tehnisko universitāti attīsta virkni valsts aizsardzības inovāciju projektu, tai skaitā mobilo lietotni "Viedsargs" militārajai saziņai, kā arī īpašus sensoru, mākslīgā intelekta un datorredzes risinājumus. Tās ir ne tikai inovācijas valsts aizsardzībai, bet arī unikāls eksporta produkts ar augstu pievienoto vērtību, kas Latviju var ierindot starp inovatoriem militārās aizsardzības jomā.

"Veiksmīgas valsts un privāto uzņēmēju sadarbības rezultātā spējam radīt inovatīvus tehnoloģiskos risinājumus, kas var nest būtisku pienesumu Latvijas valsts aizsardzībai. Mums ir paveicies, ka Latvijai ir uzņēmums, kas gatavs investēt resursus valsts aizsardzības spēju palielināšanai," uzsver R.  Bergmanis.

Jauno militāro inovāciju prototipu prezentācijā piedalīsies uzņēmuma "Latvijas Mobilais Telefons" prezidents Juris Binde, Nacionālo bruņoto spēku karavīri, kā arī inovāciju izstrādātāji un sadarbības partneri. Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt arī kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehniku.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Iespēju robežās operatīvā informācija ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus apmeklēt militāro inovāciju prototipu prezentāciju, 21. septembrī līdz plkst. 12.50 ierodoties pie uzņēmuma "Latvijas Mobilais Telefons" galvenās ēkas Ropažu ielā 6.

Lūdzam pieteikt savu dalību pasākumā līdz 20. septembra plkst. 16.00, rakstot uz e-pastu nadina@deepwhite.lv un norādot vārdu, uzvārdu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI