DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija iepazīstina ar labās prakses piemēriem mazākumtautību tiesību stiprināšanā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
18. septembrī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Humānās dimensijas īstenošanas sanāksmē Latvijas delegācija informēja par labās prakses piemēriem mazākumtautību tiesību stiprināšanā Latvijā.

Sesijā par toleranci un diskriminācijas novēršanu konferences dalībnieki tika iepazīstināti ar valsts atbalsta apjomu mazākumtautību izglītības programmām, kā arī valsts īstenoto divvalodu izglītības modeli, uzsverot, ka divvalodu izglītība ir Latvijas izglītības sistēmas neatņemama sastāvdaļa, lai nodrošinātu gan latviešu, gan arī mazākumtautību valodu apguvi. Latvijas divvalodu izglītības modeli kā labu piemēru novērtējis arī EDSO augstais komisārs mazākumtautību jautājumos, turklāt vairākas EDSO dalībvalstis izvērtē līdzīga modeļa ieviešanu to izglītības sistēmās.

Latvijas delegācija uzsvēra, ka viens no Latvijas integrācijas politikas pamatuzdevumiem ir nodrošināt mazākumtautību tiesību ievērošanu, vienlaikus garantējot to kultūras, valodas un tradīciju aizsardzību. Īstenojot integrācijas politiku, latviešu valodas pratēju skaits mazākumtautību, jo īpaši jauniešu vidū, pēdējo gadu laikā ir ievērojami palielinājies, un vairāk nekā 94% visu mazākumtautību pārstāvju var sazināties latviešu valodā.

Tāpat Latvijas delegācija iepazīstināja ar valdības un pašvaldību sektora sadarbību un dialogu ar mazākumtautību organizācijām, kā arī informēja par romu integrācijas politiku nacionālā, reģionālā un vietējā līmenī.

EDSO Humānās dimensijas īstenošanas sanāksme, kas šogad norisinās no 11. līdz 22. septembrim Varšavā, ir nozīmīgākā ikgadējā cilvēktiesību un demokrātijas jautājumiem veltītā konference Eiropā. Latvijas delegāciju tajā vada Latvijas vēstnieks ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē Bahtijors Hasans.

Plašāka informācija pieejama EDSO mājaslapā: www.osce.org/odihr/hdim_2017.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI