DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vienkāršos kārtību suņu pases izsniegšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai vienkāršotu kārtību dzīvnieka pases izsniegšanai suņu saimniekiem, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 19.septembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Veterinārmedicīnas likumā.

Likumprojekts rosina, ka suņiem turpmāk būs viens veselību apliecinošs dokuments – lolojumdzīvnieka pase - neatkarīgi no tā, vai dzīvnieki tiek izvesti no valsts vai visu mūžu dzīvo Latvijā.

Patlaban suņa īpašniekam, lai izceļotu ar dzīvnieku no valsts, vakcinācijas apliecība ir jānomaina pret lolojumdzīvnieka pasi. Ņemot vērā, ka visi pierādījumi par vakcināciju paliek apliecībā un veterinārārsts nedrīkst pārrakstīt datus pasē, suni nākas vakcinēt vēlreiz, teikts likumprojekta anotācijā.

Tādējādi turpmāk suņa īpašnieks izmantos vienu dzīvnieka veselību apliecinošu dokumentu, kurā vienuviet redzamas visas vakcinācijas, un pēc nepieciešamības varēs brīvi ar suni pārvietoties Eiropas Savienības teritorijā, nemainot dokumentus un nevakcinējot dzīvnieku atkārtoti.

Paredzēts, ka suņiem, kam vakcinācijas apliecība jau ir izsniegta līdz šīm izmaiņām, tā būs derīga visu suņa mūžu un to nevajadzēs mainīt pret lolojumdzīvnieka pasi, ja vien suņa īpašnieks ar dzīvnieku nevēlēsies ceļot ārpus valsts.

Veterinārmedicīnas likuma grozījumi trīs lasījumos vēl jāskata Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI