DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgā tradicionāli ražas svētkus atzīmē ar Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā, kas šogad notiks 23. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00, kad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus, kā arī baudīt kultūras programmu.

Miķeļdienas gadatirgū ikviens varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, zāļu tējas, medu, maizi, gaļu, zivis, pirts lietas, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus.

Tirgus apmeklētājus priecēs orķestris "Rīga" un jauniešu pūtēju orķestris "Fanfara", Tautas deju ansambļa "Dancītis", vidējās paaudzes deju kolektīva "Dardedze" un deju kopas "Marmale" dejotāji. Iedzīvotāji varēs vērot arī Tautas deju ansambļa "Uguntiņa" uzstāšanos un bērnu vokālā ansambļa "Magonīte" priekšnesumu. Ikvienam būs iespēja dzirdēt bērnu un jauniešu vokālā ansambļa "Kolibri" un koklētāju ansambļa "Cantata" māksliniecisko sniegumu. Pasākumā uzstāsies arī folkloras kopa "Kokle", jauktais koris "Laudate" un ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele". Tirgus kultūras programmu vadīs Dailes teātra aktieris Aldis Siliņš.

Miķeļdienas svinības notiks arī pilsētas apkaimēs. 29. septembrī Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiālē (Ieriķu ielā 43A) no plkst. 17.00 līdz 20.00 ikviens laipni gaidīts Miķeļdienas pasākumā "Ražas svētki Ritumā". Pasākumā muzicēs folkloras kopas un būs iespēja iepazīt Miķeļdienas tradīcijas, varēs piedalīties radošajās darbnīcās, nobaudīt gardumus Latvijas labumu tirdziņā un nogaršot "Lielo Rudens zupu". Ražas svētkos piedalīsies arī Kultūras centra "Ritums" tautas lietišķās mākslas studijas, demonstrējot dalībnieku darbus un ierādot interesentiem savas amata prasmes.

30. septembrī ražas svētkiem veltīts pasākums "Miķelīša Rudens svētki Iļģuciemā" no plkst. 14.00 notiks pie kultūras centra "Iļģuciems", kur varēs darboties radošajās darbnīcās un vērot amatu demonstrējumus. Pasākumā piedalīsies kultūras centra amatieru kolektīvi, Tautas lietišķās mākslas studijas, Tautas glezniecības studija "Grīva" un postfolkloras grupa "Rikši".

Savukārt Miķeļdienai veltītas radošās darbnīcas septembrī notiks Rīgas Porcelāna muzejā, kur ikviens interesents varēs izgatavot dažādus dekoratīvus priekšmetus ar ražas svētku tematiku.

Miķeļdienas gadatirgu atbalsta Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI