DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents Ženēvā pārrunās Latvijas un CERN sadarbības iespējas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 20. septembrī uzturēsies vizītē Ženēvā, lai apmeklētu Eiropas Kodolpētījumu organizācijas (CERN) padomi un iepazītos ar tās darbu.

Plānots, ka vizītes ietvaros tiks apspriestas Latvijas un CERN turpmākās sadarbības iespējas ar CERN ģenerāldirektori Fabiolu Džanoti (Fabiola Gianotti), kā arī diskusijas ar šīs organizācijas direktoriem.

Kopā ar Ministru prezidentu CERN apmeklēs arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Universitātes augsta līmeņa eksperti.

Latvijas sadarbībai ar CERN ir jau vairāku gadu vēsture. Kopš 2013. gada notiek Latvijas doktorantu, studentu, fizikas skolotāju, skolēnu mācību vizītes CERN. Balstoties uz CERN un RTU noslēgto sadarbības līgumu, šobrīd Kodolpētījumu organizācijā darbojas divi Latvijas doktoranti. Tāpat Latvijā notiek augsta līmeņa CERN zinātnieku vieslekcijas par dažādām fizikas un inženierzinātņu tēmām.

Savukārt 2016. gada maijā ļoti veiksmīgi norisinājās CERN zinātnes nedēļa Latvijā. Šis pasākums veicināja interesi un izpratni par CERN, kā arī ļāva šīs organizācijas pārstāvjiem gūt priekšstatu par Latvijas zinātniski-pētniecisko potenciālu.

CERN ir 1954. gadā dibināta starptautiska organizācija, kas nodarbojas galvenokārt ar daļiņu fizikas pētījumiem. Organizācijas galvenais uzdevums ir nodrošināt daļiņu paātrinātājus un citu infrastruktūru augsto enerģiju fizikas pētījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI