DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Valsts valodas prasmes pārbaudes turpinās pēc plānotā grafika

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības satura centrā (VISC) ir vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji, informējot, ka ir uzsākts kriminālprocess par, iespējams, izdarītām noziedzīgām darbībām – prettiesiska labuma gūšanu, kārtojot valsts valodas pārbaudes eksāmenus.

KNAB ir pieprasījis dokumentus par trīs bijušajiem valsts valodas komisijas ārštata darbiniekiem. Šis notikums nekādā veidā nav traucējis VISC Valsts valodas prasmes pārbaudes nodaļas darbu un pārbaudes turpinās pēc plānotā grafika.

Valsts izglītības satura centrs ir uzsācis dienesta pārbaudi, lai izvērtētu ierēdņu un darbinieku rīcību saistībā ar valsts valodas pārbaužu procedūras nodrošināšanu, kā arī konstatētu iespējamus uzlabojumus valsts valodas pārbaudes procedūrā, lai mazinātu šādus riskus nākotnē. VISC vienmēr ir pievērsis pastiprinātu uzmanību korupcijas risku novēršanai, tomēr, ņemot vērā valsts valodas pārbaužu apjomu valstī, esam spiesti paļauties arī uz darbinieku godprātību. Valsts izglītības satura centrs ir gatavs sniegt visu iespējamo atbalstu tiesībsargājošajām institūcijām, izmeklējot šo gadījumu, un ir gatavs veikt visu nepieciešamo, lai novērstu aizdomas par iespējamām prettiesiskām darbībām turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI