DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina uz diskusiju par konkurētspējīgu nodokļu politiku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina mediju pārstāvjus uz diskusiju “Ceļā uz konkurētspējīgu nodokļu politiku”, kur eksperti no Lietuvas, Igaunijas un Vācijas prezentēs savu valstu pieredzi saistībā ar nodokļiem un uzņēmējdarbību. Pasākums notiks 20. septembrī no plkst. 10:00 līdz 14:00, Uzņēmēju namā, Krišjāņa Valdemāra ielā 35, Rīgā.

Dienas laikā uzstāsies un diskusijās piedalīsies arī pārstāvji no LTRK, Latvijas Republikas Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, kā arī  domnīcas  "Certus", SIA "Nemo" u.c. Paneļdiskusijas vadīs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Pasākumā paredzētas trīs prezentācijas, kur Lietuvas piemēru saistībā ar darbaspēka nodokļiem skaidros Lietuvas Brīvā tirgus institūta analītiķe Ieva Valeškaite, par pašvaldību motivēšanas iespējām uzņēmējdarbības piesaistīšanai no Vācijas skatupunkta stāstīs Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK) izpilddirektors Florians Šrēders. Savukārt par nodokļu iekasēšanas instrumentiem runās Igaunijas Ieņēmumu dienesta Ienākumu departamenta piedziņas speciālā procesa nodaļas vadītāja Airi Jansena – Uueda.

Pēc katras prezentācijas notiks arī paneļdiskusija, kur klātesošajiem būs iespēja uzklausīt ekspertu viedokli, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus.

"Lai izveidotu stabilu nodokļu politiku, būtiski paraudzīties, kā tā tiek organizēta arī cituviet Eiropā, tādējādi domājot par to, kā kļūt konkurētspējīgākiem un piesaistīt uzņēmējus un investīcijas. Tā vietā, lai ilgstoši plānotu un ieviestu jaunus, nepārbaudītus modeļus, mums ir iespēja meklēt risinājumus caur pozitīviem piemēriem, kas jau pierādīti praksē," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Lūdzam dalību iepriekš pieteikt, rakstot sabiedrisko attiecību konsultant
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI