DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Paralimpiešu centra projekta realizāciju koordinēs Ministru prezidenta birojs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 15. septembrī, tikās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem, lai pārrunātu Paralimpiskā sporta centra izveides projektu Rīgā.

Tikšanās reizē piedalījās Latvijas Paralimpiskās komitejas vadītāja Daiga Dadzīte, kā arī kustības pārstāvji Liene Apine un Kaspars Iesaliņš.

Plānots, ka Paralimpiskajā sporta centrā ietilps multifunkcionāla halle, kurā būs iespēja nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, kā arī tiktu nodrošināta iespēja bērniem, jauniešiem un citiem trenēties gribētājiem, kuri nedzīvo Rīgā, palikt pa nakti, kā arī piedalīties treniņnometnēs. Plānā ir arī lielais vieglatlētikas stadions, kurā būtu iespēja rīkot arī starptautiskus vieglatlētikas turnīrus un sacensības, kā arī iesildīšanās stadions.

Projekta uzsākšanai šogad nepieciešami 100 tūkstoši eiro. Lai šo finansējumu varētu piesaistīt, ir nepieciešams Nacionālās sporta padomes un Ministru kabineta akcepts. Paredzēts, ka arī turpmākajā projekta realizēšanas periodā tiks lemts par tam nepieciešamo līdzekļu piesaisti no valsts budžeta.

No valsts puses šo projekta koordinēs Ministru prezidenta birojs. "Šāds centrs Latvijai ir nepieciešams, lai cilvēkiem ar invaliditāti, kuri vēlas sportot, tam nepieciešamā infrastruktūra atrastos vienuviet. Jāņem arī vērā, ka mūsu paralimpieši jau līdz šim ne reizi vien ir godam nesuši Latvijas vārdu pasaulē," tā M. Kučinskis.

Tiek uzsvērts, ka centrs būs pilnībā pielāgots cilvēkiem ar invaliditāti, un to izmantot varēs arī citi sportotgribētāji.  Šobrīd jau ir noslēgts līgums ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, paredzot, ka tajā savas prakses varēs iziet arī šīs augstskolas studenti, kā arī ar SIVA Koledžu, kura piedāvās darbu viņu koledžas beidzējiem. Iecerēts, ka arī apkalpojošo personālu veidos cilvēki ar invaliditāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI