DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN pārrunās ES finanšu efektivitātes veicināšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 15. līdz 16. septembrim Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un valsts sekretāre Baiba Bāne piedalīsies Eirogrupas un neformālajā Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Tallinā, Igaunijā.

Eirogrupas laikā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus, tostarp notiks diskusijas par ekonomikas noturību Ekonomikas un monetārajā savienībā (EMU), esošo situāciju Grieķijā un citiem aktuāliem jautājumiem. Pirmās dienas neformālā ECOFIN sanāksmē tiks pārrunāta Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) padziļināšana un ES finanšu efektivitātes veicināšana.

Tāpat plānota arī diskusija par noteikumu un institūciju mijiedarbību EMU kontekstā un Kapitāla tirgu savienības (CMU) jautājumu, kur dalībvalstu ministri apmainīsies viedokļiem par tehnoloģisko inovāciju ietekmi uz banku sektora un kapitāla tirgu darbību, attīstību un stabilitāti. Diskusija fokusēsies uz regulatīvās vides nepieciešamajām izmaiņām.

Savukārt otrajā dienā plānotas diskusijas par uzņēmumu aplikšanas ar nodokļiem problēmjautājumiem, kas saistīti ar digitālo ekonomiku un par muitas IT sistēmu izmaksu efektivitāti un ilgtspēju. Ministri diskutēs, kā modernizēt uzņēmumu ienākumu nodokļa noteikumus, lai tiktu ņemti vērā jaunie uzņēmējdarbības modeļi, kur tiek izmantotas digitālās tehnoloģijas.

Lai nodrošinātu to, ka uzņēmumi necieš no nevienlīdzīgas konkurences, lai valstis nezaudētu lielus nodokļu ieņēmumus un vienpusēji pasākumi neapdraudētu Vienoto tirgu, nepieciešams novērst trūkumus starptautiskajos nodokļu noteikumos, lai nodrošinātu, ka digitalizētās ekonomikas uzņēmumu pelņai tiek godīgi uzlikti nodokļi. Sanāksmes noslēgumā plānota diskusija par muitas IT sistēmu izmaksu efektivitāti un ilgtspēju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI