14. septembrī, 2017
TĒMA: Tieslietas

Latvijas un Azerbaidžānas ministri vienojas par galvenajiem sadarbības virzieniem tieslietu jomā

FOTO: Tieslietu ministrija

Trešdien, 13.septembrī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tikās ar Azerbaidžānas tieslietu ministru Fikratu Mammadovu (Fikrat Mammadov), kurš ieradies darba vizītē Latvijā, lai stiprinātu abu valstu sadarbību tieslietu jomā.

Tikšanās laikā Dzintars Rasnačs un Fikrats Mammadovs apsprieda galvenos Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības virzienus tieslietu jomā un parakstīja Saprašanās memorandu par sadarbību starp Latvijas un Azerbaidžānas Tieslietu ministrijām. Šodien parakstītais Saprašanās memorands paredz informācijas un pieredzes apmaiņu tiesu darba efektivitātes paaugstināšanā, tiesnešu un tieslietu speciālistu apmācībā, e-tiesiskuma sekmēšanā, mediācijas attīstībā, kā arī probācijas un penitenciārās sistēmas attīstībā.

"Šodien mēs atveram jaunu lapaspusi Latvijas un Azerbaidžānas sadarbībā tieslietu jomā," pēc memoranda parakstīšanas uzsvēra Dzintars Rasnačs. Ministrs atzīmēja, ka Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecības ir nozīmīgas ES Austrumu partnerības ietvarā, ko Latvija bija noteikusi par prioritāti arī savas prezidentūras laikā ES Padomē. Tagad Latvija ar reformu pieredzi tieslietu jomā varēs dalīties arī ar Azerbaidžānu, ciešākas sadarbības nozīmi akcentēja Dzintars Rasnačs.

Arī Azerbaidžānas tieslietu ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latvijas Tieslietu ministriju un pauda pārliecību, ka starpministriju vienošanās veicinās sadarbības attīstību jaunā līmenī. Azerbaidžānas delegācijas sastāvā kopā ar ministru Latvijā ir ieradušās visas augstākās ministrijas amatpersonas, kas atbildīgas par memorandā noteiktajām sadarbības prioritātēm, uzsvēra Fikrats Mammadovs.

Lai apspriestu īstenotās reformas probācijas un penitenciārās sistēmas attīstībā, darba vizītes programmā Azerbaidžānas delegācijai ir paredzētas tikšanās ar Valsts probācijas dienesta vadītāju Mihailu Papsujeviču un Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieci Ilonu Spuri.

Azerbaidžānas tieslietu ministrs un Tieslietu padomes priekšsēdētājs Fikrats Mammadovs apmeklēs arī Augstāko tiesu, kur tiksies ar tiesas priekšsēdētāju, Tieslietu padomes priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un padomes sekretariāta pārstāvjiem, kā arī Tiesu administrācijas amatpersonām. Azerbaidžānas delegācija apmeklēs arī Rīgas apgabaltiesu, kur tiksies ar tiesas priekšsēdētāju Daigu Vilsoni un iepazīsies ar tiesas darbu.

Kopā ar tieslietu ministru un ministrijas amatpersonām Azerbaidžānas delegācijas sastāvā ir arī Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Džavanširs Ahundovs (Javanshir Akhundov).

Azerbaidžānas delegācijas vizīti Latvijā organizē Tieslietu ministrija sadarbībā ar Tiesu administrāciju.