Otrdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Aizsardzības nozares vadība tiksies ar NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieri

Aizsardzības ministrija
13.09.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Rīt, 14. septembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandieris pulkvedis Armands Saltups tiksies ar NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieri ģenerāli Todu Volteru (Tod D. Wolters), kas uzturēsies darba vizītē Latvijā.

Plānots, ka tikšanās laikā amatpersonas pārrunās NATO Gaisa spēku pavēlniecības atbalstu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu darbībā ar mērķi sekmēt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Ģenerālis T. Volters arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi Lielvārdē, kur norisinās NATO Gaisa spēku pavēlniecības rīkotās mācības "Ramstein Dust II-17", lai iepazītos ar mācību norisi.

Jau ziņots, ka mācības "Ramstein Dust II-17" Latvijā notiek no 28. augusta līdz 6. oktobrim, un to laikā NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra elementi tiek izvietoti Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē, pilnveidojot spējas izvērst centra darbību ārpus tā pastāvīgā izvietojuma Itālijā un sekmējot gaisa spēku integrāciju kopējā Baltijas un Polijas bruņoto spēku komandvadības struktūrā.

"Ramstein Dust II-17" norisē piedalās arī NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra speciālisti, nodrošinot gaisa operāciju vadības un kontroles apmācību Baltijas Apvienotajā kontroles un ziņošanas centrā Karmelavā, Lietuvā un Polijas Gaisa operāciju vadības centrā Varšavā.

Mācībās tiek iesaistītas arī Baltijas valstīs un Polijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas, sekmējot sauszemes un gaisa spēku savstarpēju savietojamību un sadarbību.

Latvijas bruņotie spēki mācībās  "Ramstein Dust II-17" sniedz uzņemošās valsts atbalstu.

NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis T. Volters ir arī ASV Gaisa spēku Eiropā un ASV Gaisa spēku Āfrikā komandieris.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI