Otrdiena,

Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Ceturtdienas, 14.septembra, Saeimas sēde sāksies ar Kanādas parlamenta Senāta spīkera Džordža Fērija (George J.Furey) uzrunu. Kanādas spīkers no 12. līdz 16.septembrim uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

Turpinot sēdi, Saeima galīgajā lasījumā skatīs Mediācijas likuma grozījumus. Tie paredz mediatoru sertifikācijas un atestācijas komisijas sastāvā iekļaut divus dažādu tiesu instanču tiesnešus, lai varētu nodrošināt pārbaudījuma kandidātu iespējami objektīvāku un profesionālāku izvērtēšanu.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti lems par izmaiņām Valsts probācijas dienesta likumā, lai pilnveidotu līdzšinējo regulējumu probācijas jomā, savukārt pirmajā lasījumā plānots skatīt Krimināllikuma grozījumus, kas paredz noteikt kriminālatbildību par jauniem noziegumu veidiem, kas saistīti ar terorismu.

Konceptuāli plānots lemt arī par rosinātajiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt naudas sodu par valsts valodas lietošanas pārkāpumiem, kā arī soda mēru nodalīt juridiskajām un fiziskajām personām.

Vēl pirmajā lasījumā deputāti vērtēs Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumus. Tie paredz sabiedriskā transporta sarakstu papildināt ar vieglajiem automobiļiem, ko varēs izmantot vietās, kur ir maz pasažieru.

Savukārt nodošanai izskatīšanai Saeimas komisijās sēdes darba kārtībā iekļauti vairāki jauni likumprojekti, tostarp izmaiņas desmit likumos, kas saistīti ar direktīvas prasību ieviešanu, lai nepieļautu finanšu sistēmas izmantošanu nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanai vai teroristu finansēšanai.

17.septembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI