DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM valsts sekretārs R.Muciņš atklās forumu par IKT lomu pašvaldībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 12. septembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Rinalds Muciņš atklās forumu “Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja”*. Viens no diskusiju mērķiem forumā ir panākt arvien plašāku e-iespēju izmantošanu, sadarbojoties valstij un pašvaldībām.

Izaugsmes un konkurētspējas kāpināšana tautsaimniecībā nav iespējama bez digitālo tehnoloģiju izmantošanas. Tāpēc ir likumsakarīgi, ka informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) šobrīd ir straujāk augošā nozare Latvijā. Līdz ar to, stiprinot pašvaldību izaugsmi ilgtermiņā, īpaša uzmanība ir jāpievērš digitālās sabiedrības un uzņēmējdarbības atbilstošas vides radīšanai.

Vairākās pašvaldībās vēl ir ievērojama plaisa starp digitalizācijas līmeni un e-pakalpojumu lietojamību. Lai atbalstītu pašvaldības, VARAM ir noteikusi vienotu ietvaru un sniedz vadlīnijas valsts pārvaldes pakalpojumu uzskaites, kvalitātes un kontroles sniegšanas kārtībai. Tāpat ir izstrādāti pamatnosacījumi pakalpojumu elektronizācijai, kā arī pakalpojumu sniegšanas kārtība Valsts un  pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

VARAM valsts sekretāra vietnieks IKT jomā Edmunds Beļskis forumā informēs par e-adreses izmantošanas priekšrocībām. Plānotas diskusijas arī par gaidāmajām izmaiņām IKT nozarē 2018. gadā.

*Forumu Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja" organizē ZZ Dats un Swedbank

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI