DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ministrs Gerhards: lepojos ar Latvijas uzņēmēju panākumiem informācijas tehnoloģiju jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2017.gada 7.septembrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notiekošajā starptautiskajā izstādē „Expo 2017” Latvijas stendā „Tikšanās vieta Latvija – enerģija ir mūsu dabā” atklājot forumu, uzsvēra, ka īpaši lepojas ar Latvijas panākumiem informācijas tehnoloģiju jomā, kas kļuvusi par visdinamiskāk augošo nozari valstī.

"Latvijā kopš 2011. gada informācijas tehnoloģiju eksports gadā palielinājies vidēji par 22%, pagājušajā gadā pat par 30%, šo pakalpojumu apmēram sasniedzot 2,3% no Latvijas kopējā preču un pakalpojumu eksporta. Šogad informācijas tehnoloģiju eksports sasniedzis tādus pat apjomus kā finanšu pakalpojumu un dzelzceļa pārvadājumu eksports," sacīja ministrs Gerhards.

Cilvēki, kuri spēj izmantot digitālās tehnoloģijas, kuri savā darbā un ikdienas dzīvē izmanto uz digitālajām tehnoloģijām balstītus produktus, digitālo saturu un elektroniskos pakalpojumus, ir galvenais, lai radītu digitālo ekonomiku. Tam savukārt jākļūst par pamatu turpmākai attīstībai un konkurētspējai globālajā ekonomikā.

"No valsts pārvaldes puses esam gatavi dalīties ar uzkrāto pieredzi elektroniskās pārvaldes jomā, kurā cenšamies uzlabot valsts pārvaldes un privātā sektora sadarbību, iekļaujot lietotajiem ērtus sabiedriskos pakalpojumus, vadības procesu funkcionālo savietojamību un caurspīdīgumu. Tāpēc esmu gandarīts šajā izstādē sastapt informācijas tehnoloģiju jomas pārstāvjus no Latvijas, kuri demonstrē augsta līmeņa tehnoloģiskos risinājumus, gatavi dalīties ar Latvijā uzkrāto pieredzi un piedāvāt izstādes apmeklētājiem risinājumus labākai biznesa vadībai," uzsvēra ministrs.

Gerhards sacīja, ka ir pārliecināts, ka informācijas tehnoloģiju nedēļa starptautiskās izstādes "Expo 2017" laikā kalpos kā tilts, lai stiprinātu sadarbību starp Latviju, Kazahstānu un Centrālāzijas reģionu dažādās mūsu sadarbības jomās, it īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, bez kuras nav iedomājama neviena mūsdienu dzīves sastāvdaļa.

VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Edmunds Beļskis Foruma ietvaros Astanā, "EXPO 2017" izstādes laikā prezentēja Latvijas e-pārvaldes politikas ieviešanas principus un Latvijas IKT centralizētās pārvaldības modeli. E. Beļskis arī dalījās pieredzē par Latvijas e-pārvaldes labajiem piemēriem e-pārvaldes ieviešanā un aicināja izmantot Latvijas IKT uzņēmumu sasniegumus un radītos IT risinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI