DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Smiltenē: pašvaldībām jārīkojas izlēmīgi, lai nodrošinātu mūsu bērniem iespējas saņemt kvalitatīvu izglītību visā Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Lai ikvienam Latvijas bērnam būtu iespēja saņemt kvalitatīvu izglītību, neatkarīgi no viņa dzīves vietas, pašvaldībām ir jārīkojas izlēmīgi savu iedzīvotāju ilgtermiņa interesēs,” atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis reģionālās darba vizītes Smiltenē laikā pirmdien, 2017. gada 4. septembrī.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja Smiltenes vidusskolu, kur tikās ar skolēniem un skolotājiem. Smiltenes vidusskola izveidota 2016. gadā, kad, reorganizējot un optimizējot skolu tīklu, tika apvienotas trīs skolas: Smiltenes Trīs pakalnu sākumskola, Smiltenes Centra vidusskola un Smiltenes ģimnāzija. "Šis ir piemērs Latvijas pašvaldību spējai paveikt ļoti daudz, ja centrā liekam bērnus un viņu vajadzību saņemt kvalitatīvu izglītību," atzina Valsts prezidents pēc tikšanās.

Raimonds Vējonis piedalījās arī jaunajam mācību gadam veltītā pasākumā Smiltenes tehnikumā, kur iepazinās ar tehnikuma sniegtajām iespējām kvalitatīvas profesionālās izglītības iegūšanai. Valsts prezidents atzina: "Kvalitatīva arodizglītība sniedz iespējas jauniešiem ātrāk iekļauties darba tirgū. Ikviens sava aroda profesionālis stiprina Latviju un veicina mūsu valsts tautsaimniecības attīstību".

Tikšanos laikā ar Smiltenes novada domes amatpersonām un uzņēmējiem tika pārrunāti uzņēmējdarbības attīstībai reģionos būtiski aspekti – dažādu finanšu instrumentu atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai, kvalificēta darbaspēka nepietiekamība un nesen veiktās nodokļu politikas izmaiņas.

Tāpat Valsts prezidents klātienē iepazinās ar SIA "Smiltenes Impex" darbu, kas ir viens no pašvaldības lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem, un apmeklēja Ivetas Purmales šūšanas salonu, kura šuvējas saposa Latvijas sportistus Riodežaneiro Paraolimpiskajām spēlēm.

Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents tiksies ar novada iedzīvotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI