04. septembrī, 2017
TĒMA: Satiksme

Siguldā svinīgi atklāta Latvijā jaunākā tehniskās apskates stacija

Sestdien, 2.septembrī tika svinīgi atklāta Siguldas jaunā tehniskās apskates stacija, kurā pēc atklāšanas notika šī gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts" pasākums. Tā bija īpaša “Tehniskās apskates nakts”, jo siguldieši varēja veikt ne tikai bezmaksas auto diagnostiku, bet arī īpašā vienas dienas akcijā reģistrēt riteni.

Stacijas atklāšanā piedalījās satiksmes ministrs Uldis Augulis, CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, kā arī Siguldas un Inčukalna novada domes pārstāvji.

Satiksmes ministrs U.Augulis, uzrunājot klātesošos, sacīja - kamēr bankas un valsts iestādes pēdējos gados ir samazinājušas nodaļu skaitu reģionos, CSDD gājusi citu ceļu un tieši otrādi – stiprinājusi sava pakalpojuma pieejamību reģionos, t.sk. Siguldā, atklājot Latvijā jaunāko tehniskās apskates staciju. Ministrs atzina, ka staciju novērtēs ne tikai siguldieši, bet arī rīdzinieki, jo tiem jaunā stacija atrodas vien pus stundas braucienā. Turklāt jaunās stacijas atvēršana jau devusi pozitīvu rezultātu, ko apstiprina fakti - to pirmajā mēnesī ir apmeklējuši par 26% vairāk klientu, nekā pērn šajā pašā laika periodā.

CSDD valdes priekšsēdētājs A.Lukstiņš norādīja, ka jauno staciju novērtēs ikviens autovadītājs, jo tajā turpmāk 1 apskates līnijas vietā būs 3 līnijas, tāpēc klientiem pakalpojums būs ērtāks un ātrāks. "Jaunās stacijas telpas ir būtiski ērtākas par vecajām, turklāt tagad arī tehniskās apskates veikšanas process notiek raitāk. Savukārt pagarinātie darba laiki padarīs klientiem ērtāku un vieglāk pieejamu tehniskās apskates veikšanu," sacīja A.Lukstiņš.

Siguldas un Inčukalna novada domes pašvaldību vadītāji pauda gandarījumu par veiktajām investīcijām novadā, kā arī neslēpa gandarījumu, ka reģionā attīstās uzņēmumi un tiek radītas jaunas darba vietas.

Pirmoreiz Siguldā - "Tehniskās apskates nakts"

Pēc stacijas atklāšanas notika autovadītāju vidū iecienītais pasākums "Tehniskās apskates nakts", kas Siguldā norisinājās pirmo reizi.  Kaut arī diena bija iesākusies lietaina, tomēr, laikam ejot, laika apstākļi ar katru stundu sāka uzlaboties. Sākoties stacijas svinīgajai atklāšanai lietus bija pilnībā mitējies, kas cilvēkiem ļāva pilnvērtīgi baudīt "Tehniskās apskates nakti".

Speciālisti pārbaudīja 191 auto un atklāja lielākus vai mazākus bojājumus 76% transportlīdzekļu. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

Ja diagnostikā transportlīdzeklim netika atklāti būtiski bojājumi, klientiem bija iespēja veikt arī auto tehnisko apskati, pirms tam veicot nepieciešamos maksājumus.

"Tehniskās apskates nakts" vecākais auto bija 1988.gada Opel Ascona. Siguldā populārākās auto markas bija Volkswagen (30), savukārt otro un trešo vietu dalīja Audi (27) un Opel (27). Pasākuma vidējais auto vecums - 16 gadi.

Cilvēkiem uz pasākumu  bija ieradušies dažādu mērķu vadīti. Vairāki autovadītāji atzina, ka vēlējušies saņemt auto tehniskā stāvokļa novērtējumu, savukārt citi autovadītāji bija devušies uz "Tehniskās apskates nakti", lai veikt auto tehnisko apskati; šādu iespēju izmantoja 48 klienti. Savukārt vēl citi autovadītāji - vēlējušies vienkārši labi pavadīt laiku un baudīt mūziku.

Īpašā akcijā – riteņu reģistrācija

Ņemot vērā, ka Sigulda ir velosipēdistiem draudzīga pilsēta, CSDD siguldiešus bija aicinājusi ieplānot savu sestdienas velo maršrutu caur Siguldas tehniskās apskates staciju, lai vienas dienas akcijā reģistrētu riteni. Vairāki velosipēdisti izmantoja šo iespēju, lai reģistrēt savu braucamo pirms gada lielākajām velo sacensībām - Vienības velobrauciena, kas nedēļas nogalē startēja Siguldā. Velosipēdisti šo iespēju atzinīgi novērtēja, jo Siguldas apskates stacija ikdienā nepiedāvā riteņu reģistrāciju, tāpēc "Tehniskās apskates nakts" pasākumā bija redzami dažādu izmēru un veida riteņi.