DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis tiekas ar Vācijas prezidentu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 23. augustā, Rīgā tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas un Vācijas sadarbību, kā arī situāciju Eiropā un tās nākotni. Gan M. Kučinskis, gan F. V. Šteinmeiers pauda gandarījumu par aktīvo politisko dialogu un ciešo sadarbību starp abām valstīm visos līmeņos.

Runājot par situāciju Eiropā, M. Kučinskis norādīja, ka Latvija vēlas arī turpmāk attīstīt Eiropas Savienības (ES) projektu, balstoties uz jau sasniegto. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvija, tāpat kā pārējās Baltijas valstis, ir svarīga un neatņemama Eiropas sastāvdaļa. Dažādas idejas attiecībā uz ES nākotni Latvija vērtē caur sekojošu prizmu - vai ideja stiprina ES vienotību, vai tas stiprina ES ģeopolitisko drošību un demokrātiskās vērtības, vai tas dod iespēju ātrāk panākt ES sociālekonomisko dzīves līmeņa izlīdzināšanos, vai tas stiprina un veicina eirozonas stabilitāti.

Atzinīgi Ministru prezidents novērtēja Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu drošībā. Vācija ir vadošā valsts NATO kaujas grupas nodrošināšanai Lietuvā. Pēdējo reizi Vācija piedalījās NATO Baltijas gaisa patrulēšanas misijā no 2016. gada augusta līdz 2017. gada maijam.

Tāpat abas puses uzsvēra, ka saglabā stingru nostāju Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes jautājumos. "Nedrīkstam atkāpties no pašu pieņemtajiem lēmumiem. Šis ir būtiski ne tikai Krievijas kontekstā, bet arī stiprinot vienotu Eiropu," tā M. Kučinskis.

Tāpat tika pārrunāti ar Rail Baltica projektu saistītie jautājumi, kas ir nozīmīgākais transporta infrastruktūras projekts Baltijas reģionā un savienos tās ar pārējo ES, ievērojami uzlabojot reģiona mobilitāti un veicinot tirdzniecību. Šis projekts ir prioritāte arī ES līmenī. "Rail Baltica projekts sasniedzis briedumu. Paralēli infrastruktūras celtniecībai, uzsākts darbs, lai izvērtētu efektīvāko infrastruktūras pārvaldības modeli un izstrādātu ilgtermiņa biznesa plānu," tā Ministru prezidents.

Šā gada augustā aprit 26 gadi kopš Latvijas – Vācijas diplomātisko attiecību atjaunošanas. Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem. 2017. gads iesācies pozitīvi – tirdzniecība starp abām valstīm pieaugusi par 9,8%.

FOTO no tikšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI