DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD aicina uz Smiltenes posteņa atklāšanu!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 25.augustā plkst. 11.00 svinīgi tiks atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes (VRB) Valkas daļas jaunizbūvētais Smiltenes postenis Rūpniecības ielā 2, Smiltenē.

Svinīgajā Smiltenes posteņa jaunās depo ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis,  Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, VUGD priekšnieka vietnieks Intars Zitāns, VUGD VRB brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Smiltenes novada domes vadība un arī depo ēkas  būvnieki pilnsabiedrības "SAN - Nami" pārstāvji.

Iepriekšējās telpas, kurās mitinājās Smiltenes ugunsdzēsēji glābēji bija uzceltas 1907.gadā un vairs neatbilda mūsdienu standartiem ne sadzīviskā, ne tehnikas ziņā – garāžas nelielo izmēru dēļ tajā nevarēja izvietot jaunu speciālo tehniku, tāpēc ugunsdzēsēji uz izsaukumiem arī šobrīd vēl dodas ar padomju laika tehniku. 2016.gada jūlijā tika uzsākti jaunā depo celtniecības darbi un ugunsdzēsēju depo Smiltenē kopumā ir jau ceturtais valstī, kas uzbūvēts no jauna.

Tā kā VUGD rīcībā esošais tehniskais nodrošinājums joprojām ir nepietiekams, noris darbs pie specializēto transportlīdzekļu klāsta atjaunošanas ar jaunākajām un modernākajām glābšanas un dzēšanas darbiem piemērotām specializētām automašīnām. Ņemot vērā Smiltenes apkārtnes specifiku un vajadzības, VUGD Smiltenes posteņa ugunsdzēsēji glābēji būs vieni no pirmajiem, kuriem plānots 2018.gadā piešķirt specializēto autocisternu MAN 6x6 ar udenstilpni 7 tonnām ūdens.

Ārkārtas situācijās tās ir sekundes, nevis minūtes, kas ir svarīgas. Tāpēc  ir ļoti svarīgi, lai dienestā būtu apmācīti profesionāļi, kas vienmēr gatavi reaģēt, kā arī atbilstošs aprīkojums un telpas, kur glābējiem strādāt. Jaunajā  ugunsdzēsības depo ēkā,  kas uzcelta, lai nodrošinātu ugunsdzēsēju glābēju mūsdienu darba specifikai atbilstošus darba apstākļus, ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem, speciālo automobiļu apkopes zona un mazgātava.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI