DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes orķestris aicina uz koncertu Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
27. augustā plkst. 12.30 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē Zemessardzes orķestris un Zemessardzes koris “Stars” diriģenta virsleitnanta Anda Kareļa vadībā atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta pasaulslaveno skaņdarbu „Rekviēms”, veltot to staļinisma un nacisma upuru piemiņai.

Koncerta solisti: Annija Ādamsone, Santa Blāķe, Dainis Geidmanis un Endijs Endelis.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī, un tajā muzicē jaunieši, kas ir profesionāli mūziķi vai topošie profesionāļi. Zemessardzes orķestra sastāvā darbojas arī saksofonu kvartets, džeza ansamblis, bigbends un koris.

Orķestra galvenie uzdevumi ir popularizēt Zemessardzi un nodrošināt muzikālo pavadījumu Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku pasākumos. Zemessardzes orķestris piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un citos sabiedriskos pasākumos.

Zemessardzes orķestris ieguvis vairākas godalgas, tai skaitā Grand Prix balvu orķestru konkursā Cēsu Kauss 2014 un 2015, savukārt 2016. gadā triumfējis Lietuvas atklātajā pūtēju orķestru čempionātā Šauļos.

Zemessardzes jauktais koris "Stars", kas ietilpst orķestra sastāvā, ir augsta līmeņa pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. Tā misija ir rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Zemessardzes kora diriģents ir Ārijs Šķepasts.

Latvijas armijas labākajās tradīcijās, ieeja koncertā – bez maksas!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI