DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

No nākamās nedēļas Rīgā policija pastiprināti pievērsīs uzmanību alkohola tirdzniecības vietām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sākoties jaunajam mācību gadam, Rīgas pašvaldības policija (RPP) no 21.augusta līdz 31.augustam, kā arī pirmajās septembra dienās rīkos plašas pārbaudes veikalos, bāros un kafejnīcās, lai pārliecinātos, ka nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols un tabakas izstrādājumi.

Rīgas pašvaldības policija atgādina veikalu un izklaides vietu īpašniekiem, ka nepilngadīgajiem tirgot alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus ir aizliegts. Arī šogad pirms jaunā mācību gada sākuma tiks rīkotas pārbaudes ar mērķi konstatēt negodprātīgos komersantus.

Vienlaikus policija aicina arī vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm un pārrunāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Vecākiem, kuri vēlas sniegt ieguldījumu policijas darbā, RPP dod iespēju pieteikt savu bērnu kontrolpirkumam, sūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu - rpp.blpn@riga.lv 

Likums paredz, ka kontrolpirkumos ar vecāku atļauju drīkst iesaistīt jauniešus, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu. Ikvienu jaunieti, kurš vēlas nedaudz iepazīt policijas darbu no iekšienes, policija aicina vērsties pie vecākiem, jo izskatīti tiks tikai tie pieteikumi, kurus būs sūtījuši vecāki.

Turpinot veiksmīgo pagājušā gada pieredzi sociāli atbildīgu uzņēmumu iesaistīšanā, arī šogad RPP ir izveidojusi sadarbību uzņēmumu, kas vēlas sniegt savu ieguldījumu policijas darbā. Augļu smūtiju un sulu bāru tīkls "Boost Juice Latvia" katram bērnam, kurš piedalīsies RPP rīkotajos kontrolpirkumos, veicinot veselīgu dzīvesveidu, sagādās nelielu pārsteigumu. 

Pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI