DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pēdējās dienās novērojama paaugstināta Krievijas militārā aktivitāte Latvijas robežu tuvumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jau vairākas dienas Latvijas robežu tuvumā novērojama paaugstināta Krievijas Bruņoto spēku aktivitāte, kas saistīta ar gatavošanos Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām “Zapad 2017”.

Krievijas Bruņotie spēki šonedēļ sākuši ierasties Baltkrievijā, lai piedalītos militārajās mācībās "Zapad 2017", kas no 14. līdz 20.septembrim norisināsies Baltkrievijas teritorijā.

Nesen noslēgušās Pleskavas desanta divīzijas pulka paraugmācības ar gaisa desanta izsēdināšanu un nelikumīgu bruņoto formējumu likvidāciju.

15.augustā Rietumu kara apgabala 1.tanku armijas apakšvienībās Maskavas Ņižnijnovgorodas, Smoļenskas un Ivanovas apgabalos izsludināta kaujas gatavības pārbaude, kuras ietvaros uzsākta gatavošanās dalībai militārajās mācībās "Zapad 2017".

Kaļiņingradas apgabalā bataljona taktiskajās mācībās iesaistīti 1000 karavīri un 150 tehnikas vienības.

Norisinās arī Baltijas flotes jūras aviācijas taktiskās mācības, kurās Baltijas jūrā mācību kaujas manevrus veic vairāk nekā 30 Krievijas Bruņoto spēku lidmašīnas un helikopteri "Su-24", "Su-27", "Mi-24" un "Ka-27".

Papildus tam šīs nedēļas laikā Latvijas robežu tuvumā identificētas vairākas Krievijas Bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi, tostarp divas izlūklidmašīnas "Il-20", korvete "Serpukhov 563", zemūdeņu glābšanas kuģis "SS-750".

Minētās darbības liecina, ka jau mēnesi pirms militāro mācību "Zapad 2017" sākuma novērojama augsta militārā aktivitāte, ir uzsākta Krievijas Bruņoto spēku apakšvienību pārvietošanās uz mācību rajoniem.

Aizsardzības ministrija uzsver, ka Latvijai šobrīd nav tieša militāra apdraudējuma.

Kopš Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gada pavasarī, Latvijas Bruņotie spēki veic pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu, kā arī notiek aktuālās stratēģiskās, operacionālās un taktiskās informācijas apmaiņa ar sabiedrotajiem. Latvijas Bruņotie spēki arī turpmāk veiks pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu un ir gatavi atbilstoši reaģēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI