DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Saulkrastu iecirkņa policisti izmeklē iespējamu dzimumnoziegumu pret bērnu; aicina atsaukties lieciniekus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka 16. augustā Saulkrastu pludmalē, kāds vīrietis, iespējams, veicis netiklas darbības pret apmēram četrus gadus vecu meiteni. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess un policisti pārbauda saņemto informāciju.

Vakar, 17. augustā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka pret mazgadīgu bērnu, iespējams, ir veikts dzimumnoziegums. Proti, lieciniece ziņoja, ka iepriekšējā dienā, 16. augustā, Saulkrastu pludmalē nepazīstams vīrietis esot piegājis pie aptuveni četrus gadus vecas meitenītes un aicinājis viņu glāstīt savu dzimumlocekli.

Bērna vecāki pagaidām nav ziņojuši par notikušo.

Saistībā ar minēto ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 16. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Šobrīd policisti pārbauda saņemto informāciju. Jāpiemin, ka izmeklēšanu sarežģī apstāklis, ka lieciniece par notikušo ir ziņojusi vien 24 stundas pēc iespējamā nozieguma. Diemžēl pēdējā laikā bieži novērojami gadījumi, kad iedzīvotāji, kuri kļuvuši par noziegumu lieciniekiem, vispirms par to paziņo sociālajos tīklos, vien pēc laika vēršoties policijā vai pat nevēršoties vispār.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu notikušā aculiecinieku, tāpat arī cietušā bērna vecākus un citus iedzīvotājus, kuriem ir informācija par līdzīgiem gadījumiem Saulkrastos. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67950350, 110 vai vēršoties Saulkrastu policijas iecirknī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI