DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina pašvaldību vadītājus turpināt reformas izglītības sistēmā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piektdien 2017.gada 18.augustā, uzstājoties Latvijas Pašvaldību savienības kongresā Alūksnē, aicināja pašvaldību vadītājus turpināt reformas izglītības sistēmā, uzsverot, ka pārmaiņu lēmumi noteiks Latvijas nākotnes iespējas.

"Skaidri apzinos, ka vidusskolas pārveidošana par pamatskolu un skolas slēgšana var būt ļoti sāpīgs lēmums, kam ir ietekme uz teju visām pašvaldības dzīves jomām. Tomēr domājot par skolu tīkla sakārtošanu, aicinu centrā nolikt bērnu, kuram ir tiesības saņemt kvalitatīvu izglītību neatkarīgi no tā, kas ir viņa vecāki, un kur viņš dzīvo. Lemjot par skolu tīkla sakārtošanu, mēs primāri nerisinām jautājumu par darbavietām vai ēkām, bet mēs lemjam mūsu bērnu likteņus," teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents aicināja pašvaldības skaidrot pārmaiņu procesu iedzīvotājiem, kuriem ir jāzina, kā tas viņus ietekmēs un kā tiek pārvaldīti viņu pašvaldības līdzekļi.

"Uzskatu, ka laikā, kad notiek diskusijas par to, kā pašvaldību darbu ietekmēs valdības lēmumi par nodokļu izmaiņām, reformām izglītības un veselības aprūpes sistēmā, būtu nepieciešams veikt pašvaldības funkciju un izmaksu izvērtējumu. Pirms tiek prasīti papildu līdzekļi ir jāsaprot, cik izmaksā esošās pašvaldību funkcijas un pakalpojumi, kā arī jāvērtē iespējas organizēt pašvaldības darbu efektīvāk esošo budžetu līdzekļu ietvaros. Mums visiem ir jāstrādā efektīvi," teica Valsts prezidents.

Pateicoties pašvaldību vadītājiem par paveikto darbu iedzīvotāju labā un novēlot veiksmi nākotnē, Raimonds Vējonis uzsvēra, ka viņiem ir uzticēta milzīga atbildība. 

"Jūs esat tie, kuru pārziņā ir radīt vidi, lai personīgās dzīves un profesionālie panākumi vispirms tiktu kaldināti un loloti dzimtajā pusē. Ir ļoti svarīgi, lai cilvēki arī pēc tam, ja ir gūta mācību vai darba pieredze ārzemēs, kādā brīdī gribētos atgriezties un dalīties ar savu pieredzi savā pašvaldībā," uzrunā Latvijas Pašvaldību savienības kongresa dalībniekiem teica Valsts prezidents.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI