DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Informācija par teroraktu Barselonā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 17. augustā ap plkst. 17.00 pēc vietējā laika Barselonas centrā cilvēku pūlī ietriecās mikroautobuss. Tiek ziņots par bojāgājušajiem un vairākiem desmitiem ievainoto. Spānijas tiesībsargājošās iestādes notikušo nodēvējušas par teroraktu.

Ārlietu ministrijas rīcībā šobrīd nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. Konsulārajā reģistrā neviens Latvijas valstspiederīgais nav reģistrējies.

Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Spānijā sazinās ar vietējām tiesību aizsardzības un glābšanas iestādēm par notikumā cietušo identitātēm. 

Ārlietu ministrija aicina ziņot, ja esat Barselonā un Jums nepieciešama palīdzība, zvanot Latvijas vēstniecībai pa tālruni: +34 91 369 13 62 vai uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā: +371 26 33 77 11, vai rakstot uz palidziba@mfa.gov.lv.
Ja atrodaties Barselonā, Ārlietu ministrija aicina paziņot tuviniekiem, ka atrodaties drošībā.

Ārlietu ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Barselonu, sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Spānijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Barselonā un valstī kopumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI