DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgas svētkos varēs tikties ar LU Akadēmiskā apgāda grāmatu autoriem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šogad Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskais apgāds ar plašu vērienu piedalīsies Rīgas svētku pasākumā „Grāmatu iela”, kur ne tikai lasītājus iepazīstinās ar 80 apgāda izdevumiem, bet arī divu dienu laikā interesenti varēs tikties ar triju jaunāko grāmatu autoriem – LU profesoriem Janīnu Kursīti un Valdi Muktupāvelu, kā arī vēsturnieku Jāni Riekstiņu.

Sestdien, 19. augustā, plkst. 13.00 Vērmaņdārza "Grāmatu ielā" aicinām uz tikšanos ar Valdi Muktupāvelu, kurš nesen pabeidzis fundamentālu pētījumu par tradicionālajiem latviešu mūzikas instrumentiem "Latviešu tautas mūzikas instrumenti". Pasākums iecerēts brīvā gaisotnē, lai katrs interesents varētu iesaistīties sarunā ar autoru. Grāmatas brīvdabas atvēršanas svētkus bagātinās V. Muktupāvela muzikālās intermēdijas.

Svētdien, 20. augustā, Rīgas svētku dalībniekiem piedāvāsim apmeklēt divus saviesīgus pasākumus: tikšanos ar vēsturnieku Jāni Riekstiņu plkst. 12.00 un ar LU profesori Janīnu Kursīti – plkst. 15.00.

Kā jau katru gadu Rīgas svētku laikā Vērmanes dārzā pulcējas ģimenes ar bērniem, lai kopīgi vadītu laiku un emocionāli bagātinātos, izbaudot svētku piedāvājumu. Šodien atcerēsimies arī tos bērnus, kuri, būdami vardarbīgi šķirti no dzimtenes un ģimenes, nevarēja izbaudīt laimīgu bērnību.

Jāņa Riekstiņa pētījumā "Boļševiku terora bāreņi" publicēti gan vēsturiski dokumenti, gan vairāku represijās cietušo atmiņas, un saruna par šo izdevumu iecerēta arī kā publiska grāmatas atvēršana. J. Riekstiņš kopā ar LU Akadēmiskā apgāda direktori Aiju Rozenšteini lasīs darba fragmentus un stāstīs par savām nākotnes iecerēm, turpinot bāreņu tēmu.

LU profesores Janīnas Kursītes darbaspējas ir apbrīnojamas – nesen iznākušas grāmatas "Svētupe krustām šķērsām" un "Diždundaga", kā arī lasītāju jau iecienītais izdevums par ķermeņa žestiem "Zīmju valoda: latviešu žesti", kas klajā laists LU Akadēmiskajā apgādā. Autore savijusi ligzdveida pētījumu, kura avoti ir gan folkloras un daiļliteratūras materiāli, gan vēstuļu fragmenti un intervijas ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un Latvijas novadu ļaudīm, Sibīrijas latviešiem un bijušajiem un esošajiem politiķiem. Nozīmīga pētījuma daļa ir daiļrunīgās dažādu laiku fotogrāfijas. Pasākumā "No Dundagas līdz Rīgai ar Janīnu Kursīti. Latvijas novadi un ļaudis apgāda "Zinātne" un LU Akadēmiskā apgāda jaunākajās publikācijās" interesenti varēs tikties ar autori un izdevējiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI