DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rīgas svētkos ar priekšnesumiem priecēs vairāki ārvalstu viesmākslinieku kolektīvi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas svētkos, no 18. līdz 20. augustam, iedzīvotājus ar interesantiem, vizuāli krāšņiem un iespaidīgiem priekšnesumiem priecēs vairāki ārvalstu viesmākslinieki, kas nav tik ierasti un ikdienā sastopami Latvijas kultūras dzīvē. Rīgā ciemosies Francijas mākslinieku apvienība „Cie Carabosse”, Tautas deju grupa no Sudžou, Prāgas ielu teātris „V.O.S.A. Theatre”, Taipejas leļļu teātris, ielu mākslas trupa „Third Hand Group” no Slovēnijas, čehu laikmetīgā cirka trupa „Cink Cink Cirk”, kataloniešu mākslinieks Joans Katala (Joan Català), kā arī ansamblis „Streetwiev Dixieclub” no Austrijas un ielu teātra „Lost Wheels Of Time” viesmākslinieki no Vācijas un Krievijas.

Francijas mākslinieku apvienība "Cie Carabosse" uz Rīgu ir atveduši krāšņu un emocionāli iespaidīgu uguns un gaismas objektu priekšnesumu, kas 18. un 19. augustā no plkst. 22.00 līdz 1.00 būs vērojams Arkādijas parkā. Uguns gaismas instalācijas "Cie Carabosse" izpildījumā papildinās franču ielu mūziķu un performanču meistaru grupa, sniedzot apmeklētājiem iespēju ne vien skatīties, bet arī pašiem būt par daļu no improvizētas izrādes.

19. un 20. augustā laikā no plkst. 14.00 līdz 18.00 Jaņa Rozentāla laukumā pie Esplanādes ikviens varēs vērot vairākas cirka izrādes pasākumā "Ceļojošā iedomu pilsēta". Ar interaktīvo instalāciju-izrādi "Closetland" Rīgā viesosies ielu mākslas trupa "Third Hand Group" no Slovēnijas, kas izrādes laukumu pārvērtīs par āra viesistabu ar interaktīviem skapjiem, kas ir pilni pārsteigumiem, vizuālu dzeju un humoru. Savukārt čehu laikmetīgā cirka trupa "Cink Cink Cirk" izrādē "Dukto" piedāvās humora pilnu piedzīvojumu ar žonglēšanas un akrobātikas elementiem savienojumā ar mūsdienīgu pantomīmu, bet kataloniešu mākslinieks Joans Katala izrādē "Pelàt" apvienos deju, teātri un cirka elementus, ķermeņa poētiku un rituālu kustību.

19. augustā plkst. 16.00 un arī plkst. 18.00 cirka izrāde būs vērojama arī Doma laukumā, kur apmeklētājus gaidīs Rīgas sadraudzības pilsētas Prāgas ielu teātra "V.O.S.A. Theatre" mākslinieki, piedāvājot akrobātu parādes priekšnesumu ar cirka elementiem dzīvās mūzikas pavadījumā.

Brīnišķīga izrāde bērniem 19. un 20. augustā būs skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur uzstāsies Rīgas sadraudzības pilsētas Taipejas leļļu teātris ar papīra leļļu izrādi "Papīra spēle". Izrādē gan skatuve, gan lelles un izrādes aksesuāri ir izgatavoti no papīra. Visu izrādi aktieri spēlē ar papīru, tā ir kā liels piedzīvojums, pilns smieklu un jautrības.

Bērnus svētku laikā iepriecinās arī ielu teātra "Lost Wheels Of Time" mākslinieki, kas savus priekšnesumus 19. un 20. augustā plkst. 13.00 un plkst. 16.00 demonstrēs Vērmanes dārzā. Šajā pašā vietā svētku apmeklētāji varēs baudīt vēl vienu viesmākslinieku, ansambļa "Streetwiev Dixieclub" uzstāšanos.

Savukārt pasākumā "Daugavmalas parka stāsti", kas notiks 11. novembra krastmalā, apmeklētājus priecēs ne tikai pašmāju mākslinieki, bet arī Tautas deju grupa no Rīgas sadraudzības pilsētas Sudžou, kas demonstrēs Ķīnā iecienīto publisko Skvēru deju, priekšnesumā izmantojot vingrošanas un dejas elementu īpašo kolektīvo izpildījuma formu, vieglumu un dzīvesprieku.

Svētku dienās 19. un 20. augustā Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ar svētku programmu aicinām iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki; www.facebook.com/RigasSvetki; https://www.instagram.com/rigas_svetki/

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs". Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI