DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Pirmdien, 14. augustā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pieņēma astoņu tiesu izpildītāju palīgu svinīgo solījumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svinīgo solījumu nodeva zvērinātas tiesu izpildītājas Elīnas Balasanjanas palīdze Elīna Konone, zvērināta tiesu izpildītāja Jura Gehtmaņa palīdze Eva Feldmane, zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka palīdze Kristīne Damalte, zvērinātas tiesu izpildītājas Zanes Filatovas palīdze Arta Šmukste, zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova palīdze Ilze Kaļva, zvērinātas tiesu izpildītājas Gunitas Špēlas palīdze Maija Celma, zvērinātas tiesu izpildītājas Ditas Voronovas palīgs Andejs Voronovs, kā arī zvērinātas tiesu izpildītājas Aijas Kalniņas palīdze Sandra Podniece. Nododot svinīgo solījumu, tiesu izpildītāju palīgi solīja godīgi un apzinīgi pildīt savus amata pienākumus.

Sveicot jaunos palīgus, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsvēra, ka tiesu izpildītāja palīgam ir svarīga loma tiesiskās kārtības nodrošināšanā, turklāt amata veikšanā būtiskas ir ne vien juridiskās zināšanas, bet arī cilvēcīga attiekseme un psiholoģiskā noturība darbā ar izpildu lietu dalībniekiem.

Papildu informācija:

Zvērināta notāra palīgu, pamatojoties uz zvērināta notāra priekšlikumu un Latvijas Zvērinātu notāru padomes pozitīvu atsauksmi, apstiprina amatā tieslietu ministrs, pēc notāra palīga solījuma godīgi un apzinīgi pildīt savus pienākumus nodošanas ministram.

Par zvērināta notāra palīgiem var būt Latvijas pilsoņi, kas sasnieguši 21 gada vecumu, ieguvuši otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju, kā arī vismaz trīs gadus darbojušies pie zvērināta notāra.

Zvērināta notāra palīgs var aizstāt zvērinātu notāru atvaļinājuma, slimības, komandējuma un citas attaisnotas prombūtnes laikā.

Tiesu izpildītāja palīgu amatā arī apstiprina tieslietu ministrs. Zvērinātam tiesu izpildītājam var būt vairāki palīgi, kuri darbojas zvērināta tiesu izpildītāja vadībā un uzraudzībā. Tiesu izpildītāja palīgs var aizvietot zvērinātu tiesu izpildītāju viņa atvaļinājuma un slimības laikā.

Par zvērināta tiesu izpildītāja palīgu var būt divdesmit viena gada vecumu sasniedzis Latvijas Republikas pilsonis, prot valsts valodu augstākajā līmenī, ieguvis jurista kvalifikāciju vai sekmīgi apgūst tiesību zinātnes valsts akreditētā programmā augstskolā un vismaz gadu strādā zvērināta tiesu izpildītāja palīga kandidāta amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI