Piektdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Baltijas valstu premjeri apmeklē Inčukalna gāzes krātuvi un pārrunā sadarbību enerģētikas jomā

Ministru prezidenta birojs
11.08.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 11. augustā, Inčukalnā tikās ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu (Jüri Ratas) un Lietuvas premjeru Sauļu Skverneli (Saulius Skvernelis).

Tikšanās laikā visu trīs valstu valdību vadītāji iepazinās ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves darbību, kā arī pārrunāja reģionālo sadarbību enerģētikas jomā.

Baltijas valstu premjerministri novērtēja Inčukalna pazemes gāzes krātuves reģionālo nozīmīgumu, kas sekmēs reģionālā gāzes tirgus darbību un gāzes apgāžu drošību. Visu trīs valdību vadītājiem ir kopīga izpratne, ka ir nepieciešams ekonomiski ilgtspējīgākais ilgtermiņa risinājums, lai attīstītu pilnībā funkcionējošu reģionālo gāzes tirgu un nodrošinātu gāzes piegāžu drošību Baltijas valstīm. Ir vienprātība par ilgtermiņa infrastruktūras modeļa nozīmi, kas sekmētu tirgus darbību un piegāžu drošību, lai nodrošinātu sašķidrinātās dabas gāzes vajadzības reģionā no dažādām gāzes piegādēm.

M. Kučinskis norāda, ka reģionālai infrastruktūrai jābūt uz tirgus principiem balstītai: "Tikai tā mēs varēsim sasniegt labāko iespējamo rezultātu – pēc iespējas zemāko cenu gāzes patērētājiem."

Šā gada sākumā Tallinā notikušās Baltijas Ministru prezidentu sanāksmes ietvaros Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību vadītāji vienojās par nepieciešamību iepazīties ar visu trīs valstu stratēģiskajiem energoapgādes objektiem. Šīs vienošanās ietvaros jau ir notikušas M. Kučinska, J. Ratasa un S. Skverneļa tikšanās Paldiskos, kur valdību vadītāji tika iepazīstināti ar sašķidrinātās gāzes termināļa projektu, kā arī Klaipēdā, kur notika gāzes kuģa "Independence" apskate.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI