viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Jelgavā taps lielformāta grafiti zīmējums veltīts Latvijas simtgadei

Jelgavas pilsētas pašvaldība
11.08.2017

Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Tuvojoties Latvijas simtgades svinībām, Jelgavas pilsēta iedzīvotājiem dāvinās lielformāta sienas gleznojumu, kas taps augustā grafiti mākslas festivāla “Spēka zīmes Latvijai” laikā. Festivāla mērķis ir radīt telpu un vietu grafiti mākslas izpausmēm, kas harmoniski iekļautos pilsētvidē, izceļot Latviju un latvisko.

Pirmā grafiti mākslas festivāla "Spēka zīmes Latvijai" sienas gleznojumu veidos viens no Latvijas labākajiem grafiti stencil māksliniekiem – Dainis Rudens. Projekta īstenošanai ir izvelēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes ēka pie Mītavas tilta – Jāņa Čakstes bulvārī 7, kur mitinās Jelgavas Studentu teātris.

Darbu pie apjomīgā zīmējuma, kas būs aptuveni 240 m2 liels, mākslinieks uzsāks augusta vidū, un šim procesam klātienē sekot līdzi varēs ikviens interesents. Savukārt atklāšana notiks 1. septembrī plkst. 16.00, pēc tam Pasta salā Zinību dienas pasākumā "ZinīBums" darbosies radošās darbnīcas, kur ikviens varēs izveidot pats savu spēka zīmi Latvijai.

Projektu īsteno – Jelgavas pilsētas dome, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra" sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Grafiti mākslas festivāls "Spēka zīmes Latvijai" ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI