02. augustā, 2017
TĒMA: Drošība

Saeimas priekšsēdētāja uzsver ASV atbalsta nozīmi Baltijas reģiona drošībai

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir mūsu stratēģiskais partneris, un to turpmākais atbalsts Baltijas reģiona drošībai ir izšķirošs, otrdien, 1.augustā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar ASV kongresmeņa Džo Vilsona (Joe Wilson) vadīto delegāciju.

Latvija augstu vērtē spēcīgo un nelokāmo atbalstu Latvijas drošībai, ASV Kongresa pārstāvjiem uzsvēra I.Mūrniece, paužot gandarījumu par ASV atkārtoti apstiprināto NATO līguma 5.panta nozīmi. Ļoti būtiska ir ASV nepārtraukta rotējošā militārā klātbūtne reģionā.

Vienlīdz svarīgi pretoties Kremļa īstenotajam informatīvajam karam, kas grauj demokrātiskās vērtības. Latvija pastiprinātu uzmanību velta kiberdrošībai, stratēģiskajai komunikācijai un mediju pratībai, uzsvēra I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja un ASV kongresmeņi bija vienisprātis par mediju pratības un žurnālistu profesionalitātes nozīmi informatīvā kara apstākļos.

Saeimas priekšsēdētāja novērtēja ASV politisko atbalstu Latvijai, ko apliecina arī augsta līmeņa kontaktu intensitāte. ASV kongresmeņu vizītes Latvijā sūta spēcīgu signālu mūsu iedzīvotājiem.

ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku Militārās gatavības apakškomitejas priekšsēdētāja Džo Vilsona vadīto delegāciju pārstāvēja arī kongresmeņi Medlina Bordalo (Madeleine Bordallo), Pols Kuks (Paul Cook), Džons Garamendi (John Garamendi), kā arī Džekija Valorska (Jackie Walorski). Sarunā piedalījās arī deputāte Solvita Āboltiņa un deputāts Rihards Kols.