DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD aicina brīvdienās būt piesardzīgiem atpūtā pie ūdens

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.jūlija plkst. 6.30 līdz 21.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 25 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 8 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 23.11 VUGD steidzās uz izsaukumu Rojas ielā Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0.01m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba apmēram 60 gadus vecu vīrieti, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.38.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, televizors, dārza māja, šķūnis kravas automašīna, traktors.

Šajā nedēļas nogalē meteorologi sola saulainu un salīdzinoši siltu laiku, jo termometra stabiņš pakāpsies virs +20 grādu atzīmes. Tā kā noteikti liela daļa cilvēku šajās brīvdienās brīvos brīžus pavadīs atpūšoties pie ūdens un peldoties, VUGD atgādina, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem! Šogad ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izcēluši jau 43 noslīkušus cilvēkus. Lai izvairītos no traģiskiem negadījumiem, VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un ievērot drošības padomus, atpūšoties pie ūdens un peldoties!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI