DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Preses relīze: Kā Rīga un citas Eiropas pilsētas veiksmīgi risina aktuālās urbānās problēmas?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tagad pašvaldībām ir pieejams saraksts ar 97 pārbaudītiem labās prakses piemēriem, no kuriem mācīties un izmantot savu pilsētu attīstībai. Atbilstoši URBACT (Eiropas Savienības programma, kas veicina integrētu pilsētattīstību)* izvērtējumam, šie 97 piemēri bija labākie pēc tādiem kritērijiem kā integrēta un uz līdzdalības principiem balstīta pieeja, efektivitāti pamatojoši dati, un labās prakses pārneses potenciāls.

No Latvijas labās prakses piemēriem, URBACT labās prakses statusu ieguvis Rīgas NVO nams. Nevalstisko organizāciju nams ir telpa, kurā organizācijas attīsta ilgtspējīgu sadarbību ar pašvaldību, saņem izglītojošu, tehnisku, administratīvu un informatīvu atbalstu, organizē dažādus pasākumus un aktivitātes, aktualizē plašai sabiedrībai nozīmīgus jautājumus. NVO nama trīs darbības gadu laikā 140 dažādas nevalstiskās organizācijas organizējušas 2920 pasākumus. Šāds regulārs, ilgtermiņa pašvaldības, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju sadarbības modelis veicina aktīvu nevalstisko organizāciju iesaisti sabiedrības integrācijas procesā un spēcīgas pilsoniskas sabiedrības attīstību.

Pilsētas, kas ieguva URBACT labās prakses statusu, stāstīs par saviem veiksmīgajiem risinājumiem URBACT City Festival laikā no 2017.gada 3.-5.oktobrim Tallinā. Pilsētu mēru un citu vēlēto amatpersonu klātbūtnē notiks labās prakses pilsētu apbalvošana. Šis ir viens no gada gaidītākajiem augsta līmeņa pasākumiem pilsētvides jautājumos Igaunijas Eiropas Savienības prezidentūras ietvaros. Piedalīsies vairāk kā 450 pašvaldību darbinieki un pilsētu attīstības speciālisti no visas Eiropas, lai iepazītos ar URBACT labās prakses piemēriem un diskutētu par aktuālajiem pilsētu attīstības jautājumiem. Festivāla laikā URBACT Sekretariāts prezentēs jauno projektu konkursu pilsētu sadarbības tīkliem ar mērķi veicināt labās prakses pārnesi un pielietojumu citās pilsētās. Emanuels Moulins URBACT Sekretariāta vadītājs: "Pielietojot šos labās prakses piemērus pilsētas iegūst ātru rezultātu bez lielām investīcijām".

Papildus URBACT festivālam, labās prakses pilsētām ir potenciāls darboties kā pārmaiņu virzītājiem Eiropas un starptautiskā līmenī, un sniegt ieguldījumu ar savu pieredzi un zināšanām Eiropas Pilsētu attīstības programmā un ANO Jaunajā pilsētu programmā.

Reģistrācija URBACT City Festival šeit http://urbactcityfestival.eu/

Vairāk Informācijas par NVO namu un citām labajām praksēm, kā arī kontaktinformācija intervijām, ir pieejama URBACT mājas lapā www.urbactgoodpractices.eu.

Ja nepieciešama papildus informācija par URBACT labās prakses piemēriem vai URBACT City Festival Tallinā, lūdzu dodiet ziņu man vai kolēģiem (cc).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI