DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Latvija paraksta Eiropas Savienības telekomunikāciju ministru deklarāciju par 5G

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 18.jūlijā, Tallinā, notiek Eiropas Savienības (ES) Konkurētspējas un telekomunikāciju ministru neformālā padome, kuras ietvaros padomes dalībnieki parakstīja ministru deklarāciju par 5G (piektās paaudzes mobilo sakaru tīkls), no Latvijas to parakstīja Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars.

ES telekomunikāciju ministri, parakstot deklarāciju, tādējādi apliecina nodomu izvirzīt Eiropu par vadošo reģionu pasaulē 5G tirgus attīstībā. Deklarācija paredz vienoties par konkrētiem soļiem, kurus ES dalībvalstis apņemas īstenot, lai sekmētu piektās paaudzes mobilo sakaru tīklu izvēršanu un ar 5G saistīto pakalpojumu attīstību. Deklarācijā nostiprinātas kopējās nostādnes 5G standartu izstrādē un rosināts organizēt stratēģisko dialogu ar ieinteresētajām personām par 5G jautājumiem.

5G infrastruktūras izvēršana ir viens no pamatelementiem ES savienojamības nodrošināšanai un konkurētspējas uzlabošanai, no kā labumu gūtu kā patērētāji, tā arī uzņēmēji visdažādākajās rūpniecības nozarēs. 5G tīkli nodrošinās visaptverošu savienojamību starp elektronisko sakaru pakalpojumu lietotājiem, kā arī objektiem, tādēļ ir sagaidāms, ka nākotnē plašs lietotņu klāsts un dažādu nozaru pakalpojumi kļūs pieejami tieši 5G tīklā.

Arī Latvija jau šobrīd strādā pie savlaicīgas radiofrekvenču spektra resursu pieejamības nodrošināšanas. Ņemot vērā, ka ES savienojamības svarīga sastāvdaļa ir 5G izvēršana gar sauszemes transporta maģistrālēm, notiek pārrunas ar transporta nozari, lai pielāgotu publisko infrastruktūru ātrākai un lētākai elektronisko sakaru tīklu izvēršanai.

Foto no pasākuma: EE PRES publicitātes foto:  https://www.flickr.com/photos/eu2017ee/albums/72157684180883760

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI